u Vijesti

Studenta medicine i LGBTQ aktivista u klubu gađali bocom piva, jedan vršnjak ga i pljunuo

Život LGBTQ osobe, k tome i aktivista, u malenim sredinama često je stresan i težak.

12. listopada 2022 13:21
Život 'outane' osobe u maloj sredini...

Život 'outane' osobe u maloj sredini... Foto: screenshot via Facebook@Lazar Savic

22-godišnjeg Lazara Savića, pripadnika i aktivista LGBTQ zajednice, te studenta medicine u Beogradu, napala je grupa mladića u jednom noćnom klubu u Čačku.

Lazar je pojedinosti incidenta i svoje mišljenje o istom podijelio sa svojim pratiteljima na njegovim društvenim mrežama. Mladić ističe kako su ga napali u klubu u kojem je proveo svoje tinejdžerske dane, gdje da je grupa mladića gađala flašom piva te su ga pogodili u desno koljeno.

Nakon tog incidenta uslijedio je sljedeći, kad su ga dvojica mladića verbalno napala, a jedan od njih i pljunuo na ulici.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Zbog naglaska student doživio nasilje: 'Kada sam rekao da sam iz Splita, dobio sam šaku u glavu!'

"Toliko o sigurnosti koju imaš u svom rodnom gradu kao autana osoba iz LGBT zajednice. Sada sam na sigurnom. Odgovorit ću svima koji mi pišu, samo sam u šoku i teško mi je da otvaram poruke", napisao je Lazar na svojim društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Da se zna! (@dasezna.lgbt)

 

Incident su komentirali i mnogi stanovnici Lazarovog rodnog grada te njegovi prijatelji.

"Objavite što se desilo našem Lazaru koji je došao u svoj grad, gdje je odrastao, gdje nikome ništa nije nažao učinio. Naprotiv, odličan je drug, prijatelj, svima je pomagao, to čini i danas, za sve je tu, pun razumijevanja, odličan đak, student. Napadnut je samo zato što je drugačiji, što se bori za sve ljude da žive slobodno, normalno i bez straha. Zašto mrzimo ljude koji su drugačiji, što je s našim ljudima", napisao je jedan od njegovih prijatelja na Facebooku.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studenti 'dotepenci' iskreno o uvredama u ZET-ovim tramvajima: 'Bolje da tamo sjedi pas, nego Hercegovac'

Lazar je objavom izrazio svoje zadovoljstvo zbog toga što su ovaj događaj prenijeli mnogi srbijanski mediji iako ne zna kako je cijeli incident dospio do medija.

"Ovo je samo jedan od načina da se podigne svest o položaju LGBT+ zajednice u našem društvu. Svi oni koji me prate znaju da sadržaj koji objavljujem na svojoj platformi uglavnom bude što pozitivnijeg karaktera. Jako je bitno podizati svijest na takav način jer vjerujem da su ljubav, mir i razumijevanje najbolji odgovor na sve. Međutim, od velike je važnosti da se ne šuti i na onu negativnu svakodnevicu Queer ljudi koja mi prva padne napamet kada me pitaju: "Čemu paradiranje?". Uskoro ću se oglasiti nešto više o samom incidentu, koji će biti prijavljen samo u statističke svrhe nevladinim organizacijama", napisao je ovaj mladić.

vezano Vršnjačko nasilje postalo je dijelom školske svakodnevice... Nakon predavanja Studenti iskreno o malretiranju koje su doživjeli u školi: 'Ustao je i zalijepio mi šamar'

Još vijesti