L.B. u Vijesti

Student pronađen mrtav u svojoj sobi: Kupovao drogu na 'tamnom webu'

Student Sveučilišta u Sussexu tragično je skončao. Kupovao je heroin i kokain na 'tamnom web-u'.

28. lipnja 2022 12:44
Vodio je dnevnik o svim transakcijama na mračnome webu...

Vodio je dnevnik o svim transakcijama na mračnome webu... Foto: Wachiwit via Shutterstock

22-godišnji Ben Wright studirao je na Sveučilištu u Sussexu i stanovao u centru grada. Njegovo je tijelo pronađeno u unajmljenoj kući na adresi Landsdowne Place, nakon što si je ubrizgao fatalnu dozu heroina, piše The Argus.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja 'Droga za silovanje' sve češća među mladima: Ovako ćete znati je li netko 'začinio' vaše piće u klubu

Tim hitne pomoći pronašao ga je i proglasio mrtvim u 17:30 sati, 11. veljače ove godine, otkad traje istraga. Identificirao ga je jedan od cimera.

Pronašli dnevnik i paketiće droge

Policija je među njegovim stvarima pronašla dnevnik droga koje je Ben konzumirao, a osim informacija o drogama koje je uzimao, dnevnik sadržava i informacije o tome kako je i gdje nabavljao opijate. Uglavnom ih je nabavljao online, na internetu, točnije dijelu poznatome kao "tamni web".

vezano Slika nije pronađena Vijesti Tragedija na 'crnom sveučilištu': Student ubio svoju djevojku injekcijom heroina – razlog je bizaran

Tamni web, mračni web, dark web ili darknet web je sadržaj World Wide Weba koji postoji na mračnim mrežama: preklapajućim mrežama koje koriste internet , ali zahtijevaju određeni softver, konfiguracije ili autorizaciju za pristup. Putem mračnog weba, privatne računalne mreže mogu anonimno komunicirati i poslovati bez otkrivanja identifikacijskih podataka, kao što je lokacija korisnika. Stoga ne čudi da se ovaj dio interneta uvelike koristi za trgovanje "na crno", proizvodima i sadržajima "s onu stranu zakona".

Osim dnevnika, pronašli su i paketiće kokaina 60%-tne čistoće i lijekove koje je dobio "ispod pulta". U pokušaju da dođu do više informacija zaplijenili su njegov laptop i mobitel, no bez lozinke nisu mogli pristupiti podacima koje sadržavaju ovi uređaji.

Cimeri znali, otac u šoku

Navodno su njegovi cimeri znali da konzumira droge, no ne i u kojoj točno mjeri jer se sve odigravalo "iza zatvorenih vrata".

I njegov otac Duncan je u šoku. "To nije Ben kojeg sam poznavao", kazao je istražiteljima. Ben je pak opisan kao suosjećajan i sklon razmišljanju.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Opasan trend stigao i u susjedstvo! Sve više djevojaka žali se na 'začinjavanje' pića drogom – evo kako se zaštititi

U obraćanju roditeljima, pomoćnica mrtvozornice Sarah Clarke izrazila je žaljenje što moraju prolaziti ovaj scenarij. "Ben je pohađao fakultet, imao je djevojku, radio je sve stvari koje tipični 22-godišnjaci rade", izjavila je. "Ne biste trebali biti ovdje", kazala je.

Izrazi sućuti čitavoj obitelji stigli su i u ime svih sa Sveučilišta. "Nedostaje nam na Sveučilištu, a njegovim prijateljima i obitelji nudimo podršku i pomoć. Potičemo sve studente koje je ova vijest pogodila da nam se jave", kazala je Jayne Aldridge sa Sveučilišta u Sussexu.

izvor: The Argus

Još vijesti