V.K. u Vijesti

Student završio na sudu jer prošle godine u stanu na rođendanu nije nosio masku

25-godišnji student Mateo nedavno ne pronašao na sudu jer prošle godine nije nosio masku kada je išao čestitati rođendan prijatelju.

20. lipnja 2022 10:47
Obaveza nošenja maski je iza nas...

Obaveza nošenja maski je iza nas... Foto: shutterstock by LL_studio

Prošle smo godine i dalje svi bili pod maskama, usred pandemije i epidemioloških mjera, zabrana i pravila. Oni koji su kršili epidemiološke mjere koje su bile na snazi, dobivali su kazne, a jednom studentu je nenošenje maske došlo na naplatu nakon godinu dana.

Kako prenosi danica.hr, 25-godišnji student Mateo iz Sesveta zatekao se sa još 16 osoba na prijateljevom rođendanu u Ilici u Zagrebu kada su na snazi i dalje bile epidemiološke mjere.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Studenti prosvjedovali jer više ne moraju nositi maske na fakultetu: Osjećaju se nezaštićeno

Nesretni incident se odvio prošle godine u travnju oko 2 sata iza ponoći u stanu na Ilici u Zagrebu. Njegov prijatelj Ivan slavio je rođendan kada je netko do susjeda pozvao policiju zbog okupljanja koje tada nije bilo dopušteno.

Mateo je iznio svoju obranu

Mateo je tada dobio prijavu jer na rođendanu nije nosio masku, premda je po epidemiološkim mjerama to morao. “Točno je da sam zatečen u stanu u Ilici jer sam došao svom prijatelju čestitati rođendan, ja sam zaista samo došao i čestitao mu rođendan. Nisam imao masku jer nisam se niti mislio zadržavati i u tom momentu je došla policija“, branio se student na sudu pojašnjavajući događaje iz te večeri.

„Dakle, zatečen sam odmah po dolasku bez maske što mi je bilo strašno, jer je to meni studentu užasno velika kazna, a ja u stvari nisam tamo bio, niti se družio s ljudima, već samo došao čestitati rođendan”, branio se Mateo.

vezano Duguje kćeri 94 tisuća kuna! Vijesti Studentica Učiteljskog fakulteta oca odvukla na sud: Duguje joj 94 tisuće kuna alimentacije

Proglašen je krivim

Kako prenose dalje, prekršajna sutkinja ga je proglasila krivim jer je “utvrđeno da se nalazio kao gost privatnog okupljanja proslave rođendana kojeg je organizirao Ivan, na kojem je bilo prisutno 16 osoba, a pritom nije nosio masku za lice ili medicinsku masku“.

“Pravilno i obvezno nošenje maske Stožer civilne zaštite RH propisao je kao sigurnosnu mjeru Odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski”, pojašnjavala je sutkinja.

vezano Slika nije pronađena Akademska četvrt Ustavni sud 'srušio' odluku Stožera: Studenti na fakultetima više ne moraju imati COVID potvrdu

Ipak, Mateo je, umjesto novčane kazne, zaradio samo opomenu jer je sutkinja zaključila kako je “prekršaj, s obzirom na okolnosti pod kojima je učinjen, neznatnog značenja, te prekršajem nisu nastale teže posljedice”.

Presuda je pravomoćna i na nju nitko nema pravo žalbe: ni policija koja je podnijela prekršajni nalog, ni Mateo, student iz Sesveta. Inače, Mateu je prijetila kazna od 500 kuna, a organizatoru proslave Ivanu od 5000 do 10.000 kuna, pišu.

Izvor: danica.hr

Još vijesti