P.S. u Vijesti

Studenti prikupili novce i kupili ruže za Dan žena, tete u menzi oduševljene: „Ovo nisam doživjela u 36 godina“

Ova ista akcija održala se i prošle godine na „Savi“.

8. ožujka 2023 11:15

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. Foto: P.S./MojFaks

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 2 Foto: P.S./MojFaks

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 3 Foto: P.S./MojFaks

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 4 Foto: P.S./MojFaks

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 8 Foto: P.S./MojFaks

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 6 Foto: P.S./MojFaks

Današnji dan poseban je diljem cijelog svijeta. Svi već dobro znaju da se slavi Dan žena, a slavlje je očito u glavnom i najvećem hrvatskom studentskom gradu. Tomo Rajić i Bartol Begić studenti su i stanari u studentskog naselja „Lašćina“, a ove su godine organizirali hvalevrijednu akciju povodom Dana žena na način da dijele ruže djelatnicama i studenticama ispred menze.

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 5 Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 5 Foto: P.S./MojFaks

Ovo nije prvi puta da su studenti inicijatori ovakvih akcija, s obzirom na to da su sličnu održali i prošle godine na današnji datum. Jedina razlika je što se prošle godine akcija održala u „Studentskom domu Stjepan Radić“, a ove se godine prebacila u „Studentsko naselje Lašćina“.

Jučer postali cimeri, danas provode akciju

Tomo, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, ove godine glavni je inicijator, dok mu se dugogodišnji prijatelj i cimer Bartol, student Filozofskog fakulteta, odlučio pridružiti.

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 3 Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. - 3 Foto: P.S./MojFaks

„Tek smo od jučer službeno cimeri na Lašćini, a prijatelj Tomo me je odmah uvukao u ovu akciju na koju sam, naravno, pristao“, rekao je Bartol za MojFaks.

Prikupljeno gotovo 200 eura donacija

Tomo i Bartol još su jučer krenuli skupljati donacije ispred lašćinske menze za kupnju ruža. Prvotni cilj je bio ostvaren, s obzirom na to da su prikupili više od planiranog.

„Ukupno je skupljeno 191,72 eura što nam je bilo dovoljno za kupnju 150 ruža. Prvotni cilj bio je kupiti 100, ali nam je odmah bilo jasno da ćemo skupiti i više. Ostatak od 11,72 eura smo donirali Zakladi „Solidarna“ za pravo jednakosti žena u društvu“, ispričao je Tomo za MojFaks.

„Ovo nisam doživjela u 36 godina rada“

Studenti su ruže jutros prvo krenuli dijeliti tetama u menzi koje su bile oduševljenje njihovom inicijativom. Ruže su podijeljene svim djelatnicama, a neke su otkrile kako nitko nije organizirao ovakvu akciju u 36 godina rada u sklopu „Studentskog naselja Lašćina“.

Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. Dan žena u Studentskom naselju Lašćina. Foto: P.S./MojFaks

Tomo svoju požrtvovnost dokazuje tako što je jučer izostao s predavanja kako bi mogao prikupljati donacije za ovu akciju. Za MojFaks je otkrio kako je prošlogodišnja ideja o dijeljenju ruža, koju je održao sa svojim prijateljima koji su trenutno u inozemstvu, došla potpuno spontano, ali je svakako urodila plodom.

Djevojke, žene i studentice oduševljene

Studentice su bile, a i dalje jesu oduševljene, a nema djelatnice u lašćinskoj menzi koja ove vrijedne studente nije počastila velikim osmjehom. O prošlogodišnjoj akciji dijeljenja ruža možete pročitati OVDJE, a danas se akcija nastavlja se i tijekom popodneva, zato studentice, stanarke na Lašćini, dođite pokupiti svoju ružu!
 

Još vijesti