V.K. u Vijesti

Riješila zadnji ispit peticom, a dan nakon toga – pravac rodilište: 'Obranu diplomskog pripremala sam s bebom u naručju'

Ivana je posljednji ispit položila s izvrsnom ocjenom, da bi već drugi dan rodila bebu.

1. rujna 2022 11:06
Ivana je napisala ispit, a par sati nakon rodila je bebu!

Ivana je napisala ispit, a par sati nakon rodila je bebu! Foto: screenshot via Instagram@nebojsa_markovic_bg

U životu postoji nebrojeno mnogo lijepih trenutaka, no samo one posebne pamtimo do kraja života. Studentica Medicinskog fakulteta u Beogradu zasigurno će pamtiti 9. lipanj kao jedan takav dan, koji zauvijek ostaje u sjećanju.

U 24 sata, život joj se preokrenuo

Ivana je naime u roku od samo 24 sata doživjela dvije prekretnice u svom životu: položila je posljednji ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu, da bi dan kasnije otišla u bolnicu gdje je rodila bebu.

vezano I redovne studentice moći će dobiti novčanu naknadu nakon poroda... Vijesti I redovne studentice majke imat će pravo na porodiljnu naknadu – ne moraju biti 'na burzi'

"Studij medicine upisala sam 2016. godine. Na ovaj poziv sam se odlučila jer ga smatram najhumanijim i zbog velike ljubavi i želje da pomažem ljudima. Odrastanje uz roditelje doktore svakako je utjecalo da zavolim medicinu. Bila sam svjesna da je medicina težak fakultet i samim time sam bila spremna za određena odricanja", kazala je mlada doktorica i majka za portal Žena.

Posljednji je ispit dala s najvišom ocjenom, pa je dobila i datum obrane svog diplomskog rada, svega 12 dana nakon pisanja posljednjeg ispita. Stoga, Ivana se za obranu diplomskog pripremala u bolnici, s bebom u naručju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojsa Markovic (@nebojsa_markovic_bg)


U studenom prošle godine, na samom početku njene šeste godine studija saznala je da je trudna. "To je u meni probudilo veliku želju i dalo snagu da sve ispite položim što prije, prije porođaja. Sretna sam što sam to i napravila. Posljednji ispit, ORL, dala sam 9. lipnja. Taj dan je počeo sa malom tremom i velikim uzbuđenjem jer je poslije šest godina i velikog broja ispita došao i taj dan, da položim i posljednji ispit", komentirala je.

Beba je poštovala mamine rokove

Kako nastavlja, iako joj je do datuma poroda ostalo još kojih mjesec dana nakon pisanja ispita, trudovi su krenuli ranije, pa je beba odlučila uraniti.

vezano diploma Laganini Studentica dobila trudove prije promocije, dekan napravio nešto što nikad nije: Evo gdje joj je dodijelio diplomu

"Često se s prijateljicama našalim da me beba poštovala za ispite. Da budem iskrena, trebalo je malo vremena da prođe kako bi se svi utisci slegli kao i emocije, nakon čega sam bila veoma sretna, ispunjena i ponosna, a 12 dana kasnije bio mi je zakazan diplomski", dodaje Ivana koja je 22. svibnja uspješno i obranila svoj diplomski, na katedri kirurgije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojsa Markovic (@nebojsa_markovic_bg)


Ivana je bila ponosna i sretna, a svoje je emocije mogla podijeliti sa svojim najbližima i obitelji koji joj pružaju veliku podršku.

Ide i na specijalizaciju

Kako je i sama spomenula, ljubav prema medicini joj je u obitelji. Naime, njen otac je poznati ginekolog u Beogradu, a majka joj je bila oftalmolog.

vezano Slika nije pronađena Laganini [FOTO] Nakon 4 godine teškog 'poroda': Studentica napravila urnebesne fotke sa svojom 'bebicom'

Ivana kaže kako ima velike planove za budućnost. Nakon što se ostvari u ulozi majke, planira dalje na usavršavanje i specijalizaciju, a želja joj se baviti oftalmologijom, kao i majka.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nebojsa Markovic (@nebojsa_markovic_bg)


"Obitelj mi pruža veliku pomoć i podršku oko bebe, kao i porodica mog zaručnika. Okolnosti koje će uslijediti nakon zaposlenja ne mogu promatrati kao teškoću u budućem životu, već slatke muke, imajući u vidu veliku želju pomagati ljudima i snagu volje da ustrajem u tome, i s druge strane majčinstvo koje donosi radost i oplemenjuje dušu", zaključila je Ivana za kraj.

izvor: žena.blic.rs

 

Još vijesti