M. P. u Vijesti

Ona nije ostala samo na suosjećanju sa stradalima: Studentica pokrenula platformu za podršku svim stradalima u potresu

Okupljeno je više od 300 stručnjaka

17. veljače 2023 13:06
Mentalna podrška

Mentalna podrška Foto: Shutterstock

Posljedice snažnog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju su zastrašujuće, nema zgrade koja nije oštećena, a preživjeli su ostali bez krova nad glavom. Svakodnevno se skupljaju donacije za stradale, spasioci se neumorne bore, a tisuće ljudi još je pod ruševinama.

Studentica diplomskog studija psihologije Hatice Seyma Kara pohađa fakultet u Istanbulu, a nedavno je pokrenula besplatnu platformu za stanovništvo kako bi im olakšala proces liječenja. Platforma pruža psihološku podršku, a sadrži informacije stručnjaka koji radionice održavaju online.

Uz bratovu pomoć koji je po struci programer dizajnirala je web stranicu www.psikologbul.io koja okuplja više od 300 stručnjaka za mentalno zdravlje, a očekuje se i puno veći broj, prenosi studomat.ba.

Neizbježna tema radionice koju svi kandidati moraju proći jest predavanje o traumama i katastrofama koje uvelike utječu na mentalno zdravlje.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Turkey Earthquake (@turkeyearthquakehelp)


Kako prenosi Tportal.hr prema najnovijim podacima u potresu je poginulo više od 40.000 ljudi, a direktor WHO-a za Europu Hans Kluge ističe da je potres najgora prirodna katastrofa regije u stoljeću.

Prirodne katastrofe za sobom nose probleme s mentalnim zdravljem, a pravovremeno reagiranje na emocionalne i psihološke promjene od velike je važnosti u ovoj situaciji.

 

Još vijesti