V.K. u Vijesti

Studentica više strahovala za papire s faksa nego za ukradeni automobil: 'To je bio moj cjelogodišnji rad'

Dobila je natrag svoje bilješke!

24. lipnja 2022 13:51
Dobila ih je natrag!

Dobila ih je natrag! Foto: shutterstock by chalermphon_tiam

Studentici Stephanie Adams prošlog su tjedna, dan prije njenog rođendana, ukrali automobil ispred njenog doma u Birminghamu.

Iako je krađa automobila dovoljno stresna sama po sebi, Stephanie je više brinula za sadržaj u automobilu: unutra je ostavila papire za fakultet, dnevnik u kojem je pisala svaku smjenu koju je odradila u službi hitne pomoći, a koje je potpisivao njen mentor.

vezano Najsvježiji zadah ikada? Vijesti Najsvježiji zadah ikada? Mladići ukrali žvakaće gume u vrijednosti skoro 260 tisuća kuna

Pronašli oštećen automobil s bilješkama unutra

Služba hitne pomoći West Midlandsa je na svojim Facebook stranicama također pokušala pomoći nesretnoj studentici, pa je objavila kako traže ljude da pomognu studentici vratiti njene bilješke. Objava je podijeljena preko 3 tisuće puta, a finalno, javila joj se i policija s dobrim vijestima.

Studentica je za BBC ranije ovog tjedna rekla kako je osjetila veliko olakšanje kada je ipak došla do svojih bilješki. Ona se naime bojala da će morati ponavljati godinu nakon što su joj prošli tjedan ukrali automobil u kojem je ostavila svoje bilješke sa smjena koje je odrađivala kroz godinu.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Što to visi sa prozora studentskih soba? Studentica u videu otkrila zašto to rade baš u domovima

Srećom, policija ju je zvala početkom tjedna s dobrim vijestima, da su pronašli oštećen i odbačen automobil, sa njenim bilješkama unutra.

„Laknulo mi je kada sam saznala da su moje bilješke ostale u automobilu, ali mi je sada problem jer će mi osiguranje automobila udvostručiti premiju, a nije pošteno kada vam ukradu auto“, rekla je Adams za BBC.

„To je bio cjelogodišnji rad“

U ukradenim, a potom i vraćenim bilješkama Stephanie je pisala svoje procjene za svaku smjenu koju je odradila u služni hitne pomoći West Midlandsa i bez tih bilješki ne bi mogla upisati posljednju godinu na Sveučilištu Staffordshire gdje studira za bolničarku.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Dvije godine se pretvarala da je vlastita kćer: Upisala fakultet, dobila stipendiju, položila vozački...

„Svaku smjenu u kojoj radim u vozilu hitne pomoći, nakon svakog posla dokumentiram i to moj mentor potpiše. Ovo je moj cjelogodišnji rad“, objasnila je studentica. Njeni su profesori imali razumijevanja za situaciju u kojoj se pronašla, pa su pristali produžiti joj rok za predaju nakon što su saznali da joj je ukraden automobil.

Pljačkaši su oštetili ključ i sustav zaključavanja, pa sam zvala bravara da vidi može li se popraviti, ali na žalost, nije uspio“, kazala je 26-godišnja studentica i majka dvoje djece. Uz to, BBC piše kako su pljačkaši ukrali dječja kolica i da su automobilske sjedalice ostale, no da su oštećene.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Studentica nasamarila kradljivca! Htio ukrasti njen Mercedes, ona ga zaključala: 'Stisnula sam gumb 1000 puta'

„Ja sam sveučilišna studentica i nemam baš puno novca, pa mi je teško jer me sada čeka popravak automobila, Zadovoljna sam što su mi vraćene bilješke, ali s financijskog aspekta je sad vrlo teško“, pojasnila je.

Izvor: bbc.com

 

Još vijesti