M. P. u Vijesti

Pozor studenti! Ovo trebate učiniti ako sumnjate na zlouporabu iksice

Visoko učilište će vam dati na korištenje privremenu studentsku iskaznicu.

21. ožujka 2023 16:04
Studentska iskaznica

Studentska iskaznica Foto: A.B./MojFaks

Studentski centar u Zagrebu obavijestio je sve studente o tome što trebaju učiniti u slučaju na sumnju zlouporabe iksice. Pravilnik Ministarstva obrazovanja i znanosti jasno propisuje da je to studentska isprava, a ujedno i najvažnija iskaznica studenata, stoji na tportal.hr.

Ako sumnjate na zlouporabu svoje studentske iskaznice, možete se javiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na e-mail adresu studentski-standard@mzo.hr.

Gubitak, krađu ili oštećenje iksice student je dužan odmah prijaviti visokom učilištu koje ju je izdalo, da bi se iskaznica poništila i zatražila nova. Na zahtjev studenta, visoko učilište će dati na korištenje privremenu studentsku iskaznicu koja vrijedi do izdavanje nove. Nova studentska iskaznica uobičajeno se izdaje u roku od pet do deset dana, ovisno o danu podnošenja zahtjeva.

Prema Pravilniku o studentskoj ispravi, studenti ih ne smiju davati na korištenje, prodati ili posuđivati drugim osobama. Također, zabranjeno je uzeti, kupiti ili upotrijebiti tuđu iskaznicu kao svoju. U slučaju prekršaja navedenih pravila, visoko učilište uređuje stegovni postupak za studenta.

Još vijesti