P.S. u Vijesti

Studentski servis izdao važnu obavijest za studente: Menze će prihvaćati samo određene novčanice kuna i eura

Od početka nove godine, dolazi puno novih promjena za sve.

23. prosinca 2022 11:32
Novčanice eura i kune.

Novčanice eura i kune. Foto: David M. Skiba via Shutterstock

Od prvog siječnja Hrvatsku očekuju brojne promjene. Jedna od najvećih je uvođenje nove službene valute, tako da hrvatska kuna odlazi u povijest.

Ne samo da će u tom prijelaznom periodu biti blokirani bankomati, kartice kao i mobilna bankarstva zbog transfera na novu valutu, bit će otežano i plaćanje gotovinom.

Prema službenoj odluci, do sredine siječnja građani će još moći koristiti kune, ali i eure, dok se nakon toga cijeli sustav u potpunosti prebacuje samo na eure. Zbog toga će mnogi biti u problemima jer moraju potrošiti ostatak kuna, ali moraju paziti i na apoene novčanica s kojima će plaćati.

Iz tog razloga, studentski servis u Osijeku objavio je na svojim službenim Facebook stranicama bitnu obavijest za sve studente vezanu uz ograničenja uzimanja apoena hrvatske kune i eura.

„Najveći apoen novčanice u kunama koji primamo je blagajnama od 1.siječnja 2023. godine je 20 kuna. Najveći apoen novčanice u eurima koji primamo na blagajnama od 1. siječnja 2023. godine je 20 eura“, napisali su u objavi.

Što znači da, na primjer, u studentskim restoranima se neće moći plaćati novčanicama većim od 20 kuna ili 20 eura.

Ova obavijest vezana je uz Osijek i njihov studentski servis, ali vjerujemo da će se isto pravilo primjenjivati u svim drugim studentskim servisima na području Hrvatske zbog tranzicije na novu valutu.

 

Još vijesti