V.K. u Vijesti

Doživotni zatvor: student ubio svoju djevojku jer je počeo vjerovati da su žene „zle“

Navodno je zatvorskim službenicima rekao da je čudovište.

8. kolovoza 2022 14:12
Student je dobio doživotnu kaznu zatvora.

Student je dobio doživotnu kaznu zatvora. Foto: screenshot via Twitter@CrimeLdn

Student Sveučilišta u Essexu, 23-godišnji Adam Butt, koji je više puta izbo svoju bivšu djevojku osuđen je na doživotni zatvor jer je u siječnju prošle godine u bijesnom napadu ubio 21-godišnju Mary Wells u njihovoj zajedničkoj kući, javlja The Tab.

Student je prošlog kolovoza priznao ubojstvo iz nehaja uz smanjenu uračunljivost, a krajem srpnja ove godine izrečena mu je doživotna kazna s minimum od 12 godina.

vezano Obitelji se na telefon nije javljao nekoliko dana... Vijesti 21-godišnji student počinio samoubojstvo? U sobi ga pronašli njegovi roditelji

Kako pišu, Adam će biti zadržan u sigurnoj mentalnoj bolnici na neodređeno vrijeme i rečeno mu je da će ostatak svog života morati provesti tamo. Butt je osuđen na ovakvu vrstu „zatvora“ u instituciji po njihovom državom Zakonu o mentalnom zdravlju.

Koristio je dva noža, a onda i uteg za vježbanje

Ubijena djevojka Mary je inače bila Amerikanka, ali je u to vrijeme putovala po Velikoj Britaniji. Sudu je ispričano kako se ona pokušala braniti te mu je pokušala uzvratiti, „ali nije mu bila dorasla“. Adam je koristio dva noža za nanošenje smrtonosnih uboda. Tužitelj Mark Milleken-Smith kazao je da je Mary usto pretrpjela i pritisak na grlo i tijekom napada je još udarena i utezima za vježbanje. Dodao je i da je Mary pretrpjela „iscrpljenost i frustraciju zbog svoje veze“, a Butt je tada izjavio da je ona toksična.

vezano Tragična smrt studenta uoči obrane diplomskog rada Vijesti Krenuo na obranu diplomskog rada, našli ga mrtvog u šumi: 'Imao je savršen život'

Milleken-Smith je kazao pred sudom da vjeruje da je njihov odnos krenuo na loše kada je ona Butta „nagovarala“ da potraži stručnu pomoć preko terapije jer su njegove stalne zablude dovele do toga „da on povjeruje da su žene zle“. Potom je, ničim izazvan napao svoju djevojku.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Tragedija na 'crnom sveučilištu': Student ubio svoju djevojku injekcijom heroina – razlog je bizaran

Javio je prijatelju da je "ubio demona"

Butt je nakon ubojstva navodno poslao i svojem prijatelju poruku u kojoj stoji kako je „ubio demona“. „Ne znaš kako je to ubiti svoju djevojku, ja sam čudovište“, rekao je navodno Butt zatvorskom osoblju.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Student biologije iz puške pucao po faksu: Usmrtio jednu, ranio tri osobe, a na kraju presudio i samome sebi

Tom Price je pokušao ublažiti cijelu situaciju kazavši kako je „sasvim jasno“ da je Butt prolazio kroz psihotičnu epizodu koja je započela još u studenom 2020. godine. Dokazi koji su predstavljeni na sudu pokazuju kako je student tada konzumirao teške droge i alkohol, a navodno je i svojem prijatelju rekao da se nalazi u „petlji beskrajnih acid tripova“.

vezano Slika nije pronađena Laganini Nevjerojatno: Traže oslobađanje ubojice jer je prezgodan?

„Kada dobrovoljno konzumirate drogu i to izazove psihotičnu epizodu, to ukazuje da imate sposobnost ubiti drugo ljudsko biće“, kazao je Morgan Christopher, sudac na ovom slučaju i dodao da je ovo bio „posebno brutalan napad na mladu ženu i da je ona zasigurno bila potpuno prestravljena“.

Izvor: thetab.com

Još vijesti