L.B. u Vijesti

Ovo domaće sveučilište nudi 100 stipendija studentima: Prijavite se za 8000 kuna džeparca godišnje

Ove akademske godine, riječko Sveučilište nudi financijsku potporu izvrsnim studentima.

14. listopada 2022 11:35
Studentski centar Rijeka

Studentski centar Rijeka Foto: L.B., MojFaks

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2022./2023. akademskoj godini.

Dodijelit će najviše sto stipendija u iznosu od 800 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci što iznosi 8000 kuna na godišnjoj razini.

Stipendije se dodjeljuju redovitim studentima prvih i viših godina preddiplomskih sveučilišnih, diplomskih sveučilišnih, integriranih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica.

Od ukupnog broja utvrđenih stipendija najviše 30 posto, odnosno najviše 30 stipendija dodijelit će se redovitim studentima upisanima u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih, preddiplomskih stručnih i integriranih sveučilišni studija.

Stipendije za izvrsnost dodjeljuju se na temelju kriterija uspješnosti ostvarenih u okviru obveznih nastavnih aktivnosti u 2021./2022. akademskoj godini te na temelju posebnih postignuća ili aktivnosti ostvarenih izvan obveznih nastavnih aktivnost.

Posebna postignuća i aktivnosti podrazumijevaju: studentske znanstvene i stručne radove ili izložbe umjetničkih radova, nagrade i priznanja, međunarodna, državna, županijska i ostala natjecanja ili izložbe, kongrese, skupove, konferencije i grupne izložbe, volonterski rad, sudjelovanje u programima organizirane studentske razmjene, članstvo i aktivnost u udrugama, ljetnim ili zimskim školama, Studentskom zboru Sveučilišta ili njegovim sastavnicama te obavljanje demonstrature i preporuka profesora.

Još vijesti