P.S. u Vijesti

Sveučilište u Zagrebu nudi stipendije za tečaj hrvatskog jezika: Radi se o početničkoj razini

Tečaje će organizirati Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture.

26. Siječnja 2023 12:47
Tečaj hrvatskog jezika za početnike održavat će se online.

Tečaj hrvatskog jezika za početnike održavat će se online. Foto: fran innocenti/Unsplash

Sveučilište u Zagrebu na svojim su službenim web stranicama objavili zanimljiv natječaj koji će uvelike olakšati učenje jezika kandidatima hrvatskog podrijetla iz Južne Amerike koji žive izvan Republike Hrvatske.

U pitanju je natječaj za stipendiranje e-tečaja hrvatskog jezika HiT-1 u ovoj akademskoj godini, 2022./2023.. Kako pišu, dijelit će 10 stipendije za tečaj hrvatskog jezika svim osobama koji žive izvan Republike Hrvatske, podrijetlom iz Južne Amerike, a hrvatskog su podrijetla.

Tečaj će biti podijeljen u dva termina

Od ostalih uvjeta, kandidati moraju imati navršenih 18 godina, kao i završeno srednjoškolsko obrazovanje. Stipendija iznosi 500 eura, a taj će iznos Sveučilište u Zagrebu uplatiti organizatoru tečaja, Sveučilišnoj školi hrvatskoga jezika i kulture. Rok za prijavu na ovaj e-tečaj vrijedi do 6. veljače 2023. godine, a održavat će se u dva termina. Prvi, proljetni tečaj počinje već 6. ožujka, dok će drugi, jesenski, početi 11. rujna.

Zato svi zainteresirani kandidati, koji odgovaraju navedenim uvjetima, se mogu prijaviti za ovu stipendiju čiji će rezultati biti objavljeni 15. veljače, a više o ostalim uvjetima, kao i prijavi pročitajte OVDJE.

izvor: www.unizg.hr

Još vijesti