P.S. u Vijesti

Svi koji imaju planove u nedjelju poslijepodne, OPREZ: 6 tramvajskih linija mijenja trase zbog prosvjeda

Radi se o prosvjedu Hrvatskog novinarskog društva.

3. veljače 2023 11:22
Izmjene u prometovanju nekih tramvajskih linija.

Izmjene u prometovanju nekih tramvajskih linija. Foto: DeStefano via Shutterstock

Zagrebački elektronički tramvaj ponovno je na svojim službenim web stranicama objavio izmijene tramvajskih linija za nedjelju, 5. veljače, zbog organiziranog prosvjeda.

Hrvatsko novinarsko društvo organizira prosvjed koji će trajati u nedjeljnim poslijepodnevnim satima. Kako navodi HND, prosvjedna šetnja će krenuti od Novinarskog doma, preko Trga Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom do Ilice te Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića preko Zakmardijevim stubama pa sve do Gornjeg Grada i Markovog trga.

Izmjene linija će trajati dva sata

Zbog toga je ZET na svojim službenim stranicama objavio izmjene u tramvajskom prometu koje se odnose na čak šest njih. Tako će u periodu od 12 sati i 45 minuta pa sve do 14 sati i 30 minuta biti obustavljene tramvajske linije na relacijama od Ilice do Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, Zrinjevcem, Frankopanskom i Savskom sve do Vodnikove ulice.

Nema prometovanja preko glavnog trga

Izmjene se odnose na trase u oba smjera, tako da će šest njih prometovati drugačije. Linija broj 6 će iz smjera Črnomerca ići preko Ulice Republike Austrije, preko Vodnikove, glavnog i autobusnog kolodvora do Sopota. Jedanaestica će od Črnomerca ići istom linijom, ali će nakon Glavnog željezničkog kolodvora skrenuti prema Draškovićevoj i Vlaškoj sve do Dupca.

Linija 12 će iz Ljubljanice ići Savskom cestom, Ulicom grada Vukovara, Držićevom, Šubićevom, preko Kvaternikovog trga do Dubrave. Tramvaj pod brojem 13 će iz Žitnjaka ići preko Ulice grada Vukovara, putem Savske, Vodnikove, Glavnog kolodvora do Draškovićeve, Ulice kneza Mislava, Trga žrtava fašizma do Kvaternikovog trga.

Do Borongaja preko Glavnog kolodvora

Linija 14 će od Savskog mosta prometovati Savskom cesto preko Vodnikove, Glavnog kolodvora, Branimirovom i Draškovićevom do Mihaljevca, a linija 17 će od Prečkog prometovati Savskom, Vodnikovom do Glavnog kolodvora i zatim preko Draškovićeve, Ulice kneza Mislava i Trga žrtava fašizma do Borongaja.

izvor: www.zet.hr, www.hnd.hr

Još vijesti