V.F. u Laganini

Tko još izlazi u grad?! Studenti imaju novo mjesto za tulumarenje na Kampusu – cijene pristupačne, ulaz besplatan

Lude noći na riječkom Kampusu.

29. studenog 2022 12:59
Provjerite lokacije!

Provjerite lokacije! Foto: L.B., MojFaks

Riječki studenti oduševljeni su noćnim životom na Kampusu, a Akvarij je studentima postao novo omiljeno mjesto za izlaske.

Predsjednik Studentskog zbora Pomorskog fakulteta Alen Mataić tvrdi da je sve krenulo s brucošijadom Pomorskog fakulteta koja je privukla nekoliko stotina studenata, a inicijator je bio ravnatelj Studentskog centra u želji da se sve ili barem većina studentskih zabava i događaja održava na Kampusu i pod okriljem Studentskog centra koji i iz tog razloga i osnovan.

„To je prvi put da je brucošijada održana na Kampusu i bilo je malo rizično zbog lokacije, jer nije centar grada. Međutim pokazalo se iznimno uspješnim. Došlo je tristotinjak studenata, a prednost je blizina studentskog doma, besplatan parking i studentske cijene koje nudi Akvarij“, ispričao je Mataić za Novi list.

„Spustim se iz doma i već sam na zabavi”

Od tada je u Akvariju organizirano još nekoliko studentskih zabava, a čini se kako kako ih studenti rado posjećuju.

„Zabave su odlične. Velika je prednost blizina, spustim se iz doma i već sam na zabavi. Cijene su pristupačne, a dolaze i studenti koji ne žive na Kampusu“, rekao je student Ekonomskog fakulteta Tomislav Zagorac koji već dvije godine živi na Kampusu, a dolazi iz Gline.

„Prije sam svaki tjedan izlazio u centar Rijeke, no od kako su krenuli partiji na Kampusu ostajem ovdje, a kada ih nema odem do centra. Ne propuštam vikend izlazak“, priznao je Mateo Bakotić, student treće godine Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija iz Primoštena.

Osim zabava, riječki Studentski centar organizira i razne sportske aktivnosti, roštiljade i u predblagdansko vrijeme putovanja na razne adventske lokacije.

„Zbog pandemije studenti su se dosta izolirali i htjeli smo im ponuditi nešto novo i više zabave, a da ne moraju ići u centar Rijeke. U samom Kampusu do sada se nisu imali gdje nalaziti pa smo im odlučili ponuditi noćnu zabavu i to se pokazalo uspješnim. Dobili smo dozvolu Grada Rijeke za rad Akvarija vikendom do 3 sata ujutro. Slušamo želje studenata i nastojimo ih ispuniti“, ispričao je Alen Kasić, voditelj dodatnih aktivnosti Studentskog centra u Rijeci.

Riječki studenti će moći uživati u noćnom životu na Kampusu tijekom cijelog adventa, a 3. prosinca će se održati Ho, ho, ho party na kojem će nastupiti DJ Daddy Dee, a 17. prosinca studente će zabavljati DJ Modrix.

Ulaz na sve zabave na Kampusu je besplatan, a u ponudi su pića po posebno povoljnim cijenama.

izvor: novilist.hr

Još vijesti