L.B. u Vijesti

Tragedija na početku akademske godine: Pijani vozač usmrtio petero studenata na autobusnoj stanici u Bratislavi

Najmanje petero studenata stradalo je u naletu automobila dok su na stanici čekali autobus.

5. listopada 2022 12:46
Strašna nesreća dogodila se prošle nedjelje na autobusnom stajalištu u Bratislavi.

Strašna nesreća dogodila se prošle nedjelje na autobusnom stajalištu u Bratislavi. Foto: screenshot via Facebook@Polícia Slovenskej republiky

Slovačka policija izvijestila je da je u nedjelju navečer, u sudaru s vozilom koje se kretalo velikom brzinom, stradalo više pješaka. Na autobusnom stajalištu Zochova u tom se trenutku nalazilo oko 40 osoba.

Četiri mlade osobe, studenti, preminuli su na licu mjesta, dok je peta žrtva, 21-godišnja djevojka, kasnije podlegla ozljedama u bolnici.

vezano Petra Jerković, podsjetnik na Petru Vijesti [VIDEO] Pjesma za tragično stradalu studenticu ponovno rasplakala Hrvatsku, kraj 'Save' gore lampaši: 'U domu se mnogo toga promijenilo...'

Još je petero osoba teško ozlijeđeno, a dvije su osobe u kritičnom stanju, objavila je policija na svojoj Facebook stranici.

Slovački ministar unutarnjih poslova, Roman Mikulec, opisao je ovaj incident kao tragediju na samom početku akademske godine.

"Među žrtvama i ozlijeđenima su i studenti, kojima su ovo trebali biti prvi dani na fakultetu", kazao je novinarima u ponedjeljak, 2. listopada. "Ako pijete alkohol i vozite, automatski postajete oružje na cesti", dodao je.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Srbija zavijena u crno: U stravičnoj nesreći poginulo dvoje zaljubljenih studenata, njihov prijatelj i pas

60-godišnji vozač vozila Škoda Superb, Dušan D., uhićen je na mjestu nesreće, a prijeti mu između 20 i 25 godina zatvora zbog ubojstva iz nehata.

Osim vozača, i suputnici u automobili također su imali alkohola u organizmu.

Još vijesti