Glazbeni duo Cura i Dečko

Kao student si vrlo dobro upoznat s problemom nedostatka sna. Kako sada moraš učiti za ispite, vjerojatno ćeš spavati još manje nego i obično. Naravno, tu su i rokovi za predavanje svih radova i seminara koje si pisao u zadnji čas. Sigurno si iscrpljen i neispavan i sada dok čitaš ovaj tekst. Upravo se tako osjećaju i dvoje glazbenika koji upravo sada održavaju koncert koji će trajati 24 sata.

Dobro si pročitao. Ovaj 24-satni koncert održava glazbeni duo pod umjetničkim imenom Cura i Dečko, a organiziraju ga Scena Ribnjak i Lit Produkcija. Koncert je započeo u srijedu, 24. siječnja u 16 sati i trajat će do 25. siječnja do 16 sati, a na YouTubeu možeš pratiti live prijenos.

Štoviše, koncert možeš doći slušati i uživo, a on se održava u prostorima kluba Scene Ribnjak.

Pod imenom Cura i Dečko skrivaju se Vanesa Petrac i Ivan Marojević Rojla koji za sebe kažu da su pioniri primijenjene improvizacije na nezavisnoj sceni u Hrvatskoj.

Nije im prvi put

„Njihovi projekti kao što su C+D, BRLOG, Cure sviraju i Ninabu proaktivno nude „drugačiji“ pogled na uvriježene forme kazališta i koncerta, dok njihova neporeciva karizma razoružava. Rijetko se može posvjedočiti posvećenost s kojom se ovaj dvojac svakodnevno izlaže i pronalazi načine kako stimulirati zajednicu i ohrabriti je na autentičnu ekspresiju“, stoji u opisu eventa.

Cura i Dečko se mogu pohvaliti brojnim uspjesima pa su tako nominirani za Nagradu Ambasador za najbolje izvođače u regiji, u posljednje su 4 godine izveli jedan ovakav performans iz svog doma, svirali Pride Ride, Arenu Varaždin u vikend-spektaklu za Europski Parlament i zabavili 10 000 ljudi na Noćnom Maršu.

Za sebe kažu da izazov pronalaze u otvaranju svoje dinamike prema društvu te žele jasno poručiti da nisu „sami sebi dovoljni“.

I ti se možeš pridružiti ovo zanimljivom 24-koncertu i pružiti podršku iscrpljenim umjetnicima.

24-satni koncert scena ribnjak cura i dečko prijenos uživo

Još vijesti