V.K. u Karijera

Odlična prilika za najbolje studente: Stipendija od 1200 kuna, praksa i posao u pivovari

Osim stipendije od 1200 kuna, studentima se nudi i praksa, ali i potencijalno zaposlenje.

9. lipnja 2022 11:01
Stipendija od 1200 kuna

Stipendija od 1200 kuna Foto: shutterstock by Viiviien

Nedavno je na Veleučilištu u Karlovcu potpisan Sporazum o obrazovno-tehničkoj suradnji Veleučilišta i tvrtke Heineken Hrvatska, što je samo produbljenje njihove dugogodišnje suradnje.

Kako navode, u fokusu sporazuma su studenti smjera Prehrambena tehnologija, a od iduće akademske godine, tvrtka Heineken Hrvatska planira stipendirati tri najbolja studenta s fokusom na pivarstvo i strojarstvo, stipendijom u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

vezano Slika nije pronađena Laganini Karlovački vatrogasci i studenti ujedinili snage i svarili Vatrogasno pivo

Praksa, sezonski rad, pa čak i posao!

Osim toga, stipendistima se nudi i stručna praksa u pivovari, opcija sezonskog rada, a kasnije i potencijalno zaposlenje.

"U karlovačkom Veleučilištu vidimo svog prirodnog partnera. Djelujemo u istoj zajednici gdje proizvodimo naše Karlovačko pivo i u kojoj smo među svojima još od davne 1854. godine. Vjerujem da je ulaganje u znanje najbolja investicija, stoga me posebno veseli što ćemo financijski podržati najbolje studente", kazala je predsjednica Uprave Heinken Hrvatska Marta Bulhak pritom spominjući i da ovakve suradnje potvrđuju da privatni sektor i akademska zajednica mogu zajednički djelovati na dobrobit šire zajednice.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Karlovačka studentica demolirala BMW na parkiralištu: Grebala ga ključevima i udarala nogama

Iako je upisna kvota 60, trenutno ovaj smjer pohađa tek 40-ak studenata, pa se dekan Veleučilišta Ivan Štedul nada da će se to promijeniti ovakvim sporazumom.

"Stoga nas posebno veseli sporazum o suradnji s tvrtkom Heineken Hrvatska u kojoj prepoznajemo izvrsnog partnera te smo ponosni što su u našim studentima prepoznali buduće stručnjake te im pružili priliku za osobni razvoj, kako za vrijeme studiranja, tako i nakon završenog studija", zaključio je Štedul za kraj.

Još vijesti