P.S. u Nakon predavanja

Turbo-brze tete u menzama: Evo koliko im sekundi treba da izdaju račun za svu hranu na vašem pladnju

Za ovaj rekord koji su postigle tete u zagrebačkim menzama treba imati maksimalnu koncentraciju.

17. listopada 2022 15:05
Red za menzu na Lašćini

Red za menzu na Lašćini Foto: MojFaks

Tete u menzama su brže nego što misliš! Sigurno ti se čini drugačije zbog drugih i vječnih redova, ali nemoj njih kriviti. Samo se sjeti koliko računa dnevno one moraju otipkati i pritom paziti da narudžba bude ispravno unesena u sustav.

Za to je potrebno puno koncentracije i strpljenja, a tete u menzama "rokaju" svojom brzinom! To dokazuje i testiranje koje je proveo Studentski centar u Zagrebu.

Zbog nedavnih problema s gužvama u redovima u zagrebačkim menzama, proveli su testiranje gdje su pratili vrijeme čekanja studenata u redovima, a i vrijeme izdavanja računa u odnosu na vrijeme čekanja.

Tete = brzina

Testiranje je 12. lipnja tjedna provedeno u SN-u ''Cvjetno naselje'', a pratili su redove za ručak i večeru na linijama 1 i 2. No, osim rezultata vezanih uz vrijeme čekanja studenata, iznenadio nas je i rezultat teta iz menzi. Zaista su turbo-brze, a to i bez lažne skromnosti dokazuje ovo testiranje.

Kako piše ravnatelj Studentskog centra, Mirko Bošnjak, kojeg smo kontaktirali zbog situacije s čekanjem u redovima, tete ispisuju račun čak svakih 12 sekundi!

To je prosjek na blagajni od unosa artikla do izdavanja računa studentu, a sve ovisi i o tome koliko student ima artikala na računu.

No, naravno, puno toga ovisi i o vezi s CARNET-om preko koje sustav funkcionira. Tako da je prosjek od 12 sekundi zaista zavidan što znači da su tete stvarno jako brze – pogotovo kada se sjetimo svih problema koji im se događaju na dnevnoj bazi, a automatski ih ometaju u njihovom radu.

vezano Red za menzu na Savi Akademska četvrt Zbog dugih redova u menzama studenti odustaju od večere! Iz SC-a javljaju: 'Proveli smo testiranje čekanja – evo rezultata'

vezano Vjerujete li da je ovo moguće? Akademska četvrt [FOTO] Gužvama nema kraja: Ovo su fotke najduljih redova pred zagrebačkim menzama

vezano Ogromne gužve i pad sustava za naplatu obilježili su sinoćnju večeru na Cvjetnom... Akademska četvrt [FOTO] Krahirao sustav na Cvjetnom: Menza radila do iza 22 sata, tete uzimale iksice, čekalo se dulje od sat vremena...

 

Još vijesti