V.F. u Nakon predavanja

Panoramski kotač u Zagrebu ipak se neće pokrenuti ove zime, ali ne očajavajte! Postoji alternativa u ovom hrvatskom gradu

Trebao je biti najveća atrakcija Adventa u Zagrebu...

15. prosinca 2022 11:47
Adventski panoramski kotač.

Adventski panoramski kotač. Foto: V.F., MojFaks

Već neko vrijeme građani Zagreba i turisti negoduju jer panoramski kotač na „Tuđmancu” u Zagrebu ne radi, a trebao je biti najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventa.

Ništa od najveće adventske atrakcije

Nažalost, čini se da neće ni proraditi ove godine. Iz Winter parka na Tuđmancu su objasnili kako su ove godine odlučili ući u veliku investiciju te kupiti novi panoramski kotač od tvrtke u koju su imali povjerenja jer kažu da već dugo s njom surađuju.

Međutim, tvrde da je tvrtka koja je izradila kotač prilikom njegove isporuke oštetila strujne ormare i elektroničke sklopove. Problem je prepoznat tek kad je panoramski kotač već bio namontiran i kada su pokušali pokrenuti upravljanje i rasvjetu.

Istaknuli su i kako su ga pokušali osposobiti na lokaciji, ali nisu uspjeli jer su za popravak potrebni originalni dijelovi koje nisu uspjeli nabaviti u tako kratkom roku, a oni zamjenski ne odgovaraju.

Kažu i kako u vlasništvu imaju i drugi panoramski kotač koji radi bez problema u cijeloj regiji.

„Napominjemo da je panoramski kotač u cijelosti privatna investicija, uredno smo zakupili lokaciju te smo platili sve troškove montaže tako da je isključivo naš najveći poslovni interes da radimo“, poručili su iz Winter parka na Tuđmancu posjetiteljima Zagrebačkog Adventa.

Obećali su i da će servisirati panoramski kotač i vratiti ga u Zagreb te ponuditi sadržaj koji su mnogi jedva čekali iskusiti. Treba napomenuti da se u Winter parku nude i vožnjena 22 druge naprave, što će možda utješiti neke koje je vijest o pokvarenom kotaču rastužila.

Alternativa postoji!

Također, za one koji nikako ne mogu preboljeti da se panoramski kotač ipak neće pokrenuti, imamo dobru vijest. Još jedan panoramski kotač se nalazi u osječkoj Tvrđi, a za razliku od ovoga na Tuđmancu, osječki je zaista u funkciji.

Grad Osijek svojim je sugrađanima i turistima predstavio ovu atrakciju još prošle zime, a i ovih je blagdana dostupan za romantičnu zimsku vožnju, uz najljepši pogled na okolicu.

Panoramski kotač u Osijeku Panoramski kotač u Osijeku Foto: V.F.; MojFaks

Ako ste planirali poljubiti dečka ili curu na panoramskom kotaču, unatoč lošim vijestima iz Zagreba, svejedno to možete učiniti ovoga Adventa u Osijeku. Ovaj dio romatičnog izlaska koštat će vas 50 kuna za 10 minuta vožnje po osobi, stoga ovaj nezanemariv trošak uplanirajte u budžet.

Također, pripremite se da će biti i drugih posjetitelja u kabini te da će, ukoliko gužva bude velika, kotač više puta stati kako bi primio i druge osobe željne vožnje.

Još vijesti