V.K. u Akademska četvrt

Studenti zbunjeni! Na natječaju za studentski dom neki su dobili -9000 bodova: Evo o čemu se radi

Evo kako ovaj neobičan broj negativnih bodova komentiraju iz zagrebačkog Studentskog centra.

19. kolovoza 2022 14:26
Bit će više mjesta ispod nadstrešnice!

Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Foto: MojFaks

Prije nekoliko dana objavljena je rang-lista studenata koji su, na temelju natječaja, dobili mjesto u zagrebačkim domovima.

Kako pokazuju brojke objavljene u rezultatima natječaja za smještaj u zagrebačkim domovima, 10.320 studenata konkuriralo je za jedno od nešto više od 6.500 tisuća slobodnih mjesta u domovima pod upravljačkom "palicom", zagrebačkog SC-a.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Akademska četvrt Objavljena rang-lista studenata koji su dobili mjesto u zagrebačkim domovima: Jeste li među 10 tisuća mladih koji su se natjecali?

Kako javljaju iz SC-a, pravo na domsku sobu ostvarilo je 6575 studenata koji su na natječaju ostvarili 1387 i više bodova.

Prva bodovna granica ove je godine, dakle, bila 1387 bodova.

Detaljno obračunavanje bodova putem svog osobnog profila na poveznici.

Studenti imaju osam dana  od objave rang liste za slanje pisanog prigovora ako smatraju da su zakinuti. Bodovi se računaju na temelju nekoliko različitih kategorija, poput socio-ekonomskog statusa, broja ECTS-a, broja članova obitelji, a poneki su rezultati koje su studenti dobili bili vrlo zbunjujući.

-9000

Nekoliko studenata ostalo je zbunjeno svojim rezultatima jer im je u kategoriji "ostvareno ECTS bodova" prikazan negativan iznos bodova, s minusom kao predznakom.

Točnije, radi se o cifri od -9000 bodova, stoga su po društvenim mrežama na Facebooku i Redditu pokušali od kolega doznati o čemu se radi i kako dalje postupiti.

Studenti ne znaju što to znači Studenti ne znaju što to znači Foto: screenshot via Facebook@studentski dom Stjepan Radić - Sava

vezano Objavljena je rang lista! Akademska četvrt Izašla je privremena rang lista za smještaj u domovima u velikom gradu: Evo detalja

Upitali smo Studentski Centar Sveučilišta u Zagrebu za pojašnjenje bodovanja, o čemu se radi te što studenti mogu učiniti po pitanju toga.

"Studentske molbe za subvencionirani smještaj u domu, boduju se sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na osobnim web profilima studenata prikazuje se detaljno bodovanja sve predane dokumentacije, ali se kod studenata koji imaju nepotpunu dokumentaciju ili iz nekog razloga imaju zapreku za korištenje subvencioniranog smještaja daju negativni bodovi (proizvoljno -9000) kako ne bi ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u studentskome domu", javljaju nadležni za studentski smještaj iz SC-a za MojFaks.

Dodaju da studenti tekstualno mogu vidjeti i razlog neostvarivanja prava na pozitivne bodove.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Laganini Studentica potpuno iskreno: 'Sram me što živim u studentskom domu'

Svaki student koji se prinašao u sličnoj situaciji i misli da je zakinut, može se obratiti Studentskom centru za dodatno pojašnjenje ovog bodovanja jer ima još samo nekoliko dana pravo na žalbu.

Još vijesti