Mentalno zdravlje je bitno!

U Medicinskoj školi Varaždin, službeno je otvoren Centar za mentalno zdravlje djece i mladih Varaždinske županije.

Kod izgradnje su vodili brigu da prostor bude pun sadržaja koji koristi učenicima i mladima tijekom odrastanja. Župan Anđelko Stričak je podsjetio sve koji su bili prisutni na otvorenju da je mentalno zdravlje preduvjet kvalitetnog života. Stoga, smatra da je važno mladima pružiti stručnu pomoć da što lakše i bezbrižnije odrastaju, prenosi kaj.hr.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine, a 75 posto do sredine 20-ih godina. Poražavajuća činjenica jest da ih većina ostane neprepoznata i neliječena, a upravo zbog toga je važno poticati na intervenciju i razgovor.

Mentalno zdravlje je neizostavan i neizmjerno važan dio sveukupnog zdravlja, što potvrđuje i definicija zdravlja Svjetske zdravstvene organizacije.

Za očuvanje mentalnog zdravlja je važno ulaganje u emocionalnu dobrobit (osjećaji), psihičku dobrobit (pozitivno funkcioniranje), društvenu dobrobit (odnosi s drugima i prema društvu), tjelesnu dobrobit (tjelesno zdravlje), duhovnu dobrobit (smisao života), piše na zivjetizdravo.eu.

Važnost mentalnog zdravlja Centar za mentalno zdravlje mladih varaždinska županija Medicinska škola Varaždin

Još vijesti