Subvencije za studente

Prije nekoliko dana, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, je potpisan sporazum o subvenciji za one studente koji nisu dobili smještaj u studentskom domu, to jest za one koji borave kod privatnih stanodavaca.

Iznos subvencije do sada je iznosio 26 eura i 54 centi mjesečno, a novom odlukom iznos je povećan na 60 eura mjesečno. Još jedna novost jest ta da će se povećati i broj studenata koji će dobiti mjesečnu stipendiju.

U akademskoj godini koja je iza nas, subvenciju je primilo 210 studenata, a u idućoj godini stipendiju će primiti 2538 studenata. Tako je rekao ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, na potpisivanju ugovora s državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Pravo na subvenciju se može ostvariti prijavom na natječaj studentskog centra ili visokog učilišta na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na subvencionirano stanovanje, stoji na index.hr.

 

Subvencija za studente najam studentskih stanova mjesečna stipendija za studente Natječaj za stipendiju odluka Ministarstva obrazovanja

Još vijesti