V.F. u Vijesti

Učenica preminula na maturalcu: Studentica medicine joj navodno pogrešno procijenila zdravstveno stanje

Suđenje je u tijeku.

31. Siječnja 2023 14:13
Stetoskop

Stetoskop Foto: DarkoStojanovic via Pixabay

Na Okružnom sudu u Ljubljani započelo je suđenje 27-godišnjoj liječnici Klari Cvenkel iz Ljubna u Sloveniji. Optužena je da je iz nehaja prouzročila smrt 18-godišnjakinje.

Klara Cvenkel je kao 22-godišnja studentica medicine pratila učenike ljubljanske gimnazije s medicinskom ekipom prve pomoći ljubljanske agencije Collegium Mondial Travel (CMT) na maturalnom putovanju na grčki otok Krf, prenosi 24sata.

Među maturantima bila je i 18-godišnja djevojka iz Ribnice, koja je kasnije umrla u bolnici u Kontokaliju na Krfu.

Liječnica Klara Cvenkel optužena je za kazneno djelo izazivanja smrti iz nehaja, jer je kao studentica druge godine medicine navodno pogrešno procijenila zdravstveno stanje učenice tijekom maturalnog putovanja na Krfu 2017. godine.

Kako Cvenkel nije na vrijeme pozvala liječničku pomoć, djevojka je preminula u bolnici u koju je dovezena prekasno, pišu Novice. Kako pišu slovenski mediji, Klara je dala djevojci „prašak protiv slabosti“. Optužena je danas već liječnica i na sudu ne priznaje krivnju.

Nije se pojavila na Okružnom sudu u Ljubljani zbog bolesti.

Izvor: 24sata.hr

vezano Ratna stradanja u Ukrajini broje se i u životima mladih studenata... Vijesti Nikada neće doći na promociju: 40 studenata iz Ukrajine posmrtno dobilo svoje diplome

vezano Tragičan događaj u Varaždinu Vijesti Student pronađen mrtav u studentskoj sobi − pronašao ga je cimer

Još vijesti