Udruga mladih programera

Udruga mladih programera „DUMP“, sa sjedištem na FESB-u u Splitu, je oduševila novim projektom. Ova udruga se ističe svojim volonterskim radom i projektima usmjerenima na educiranje mladih i okupljanje IT zajednice.

Jedan od njihovih projekata se posebno istaknuo po svom doprinosu za širu zajednicu, a riječ je o projektu „SafetyNet“ – bitka za sigurnost. To je aplikacija kojom je u cilju promicanje digitalne sigurnosti među najmlađima. Projekt je proizašao iz suradnje između DUMP Udruge mladih programera, Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i samog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

 

 

Sama ideja je nastala prije desetak godina, kada je Policijska uprava kontaktirala dumpovce u vezi promoviranja internetske sigurnosti. Pa je tako projekt usmjeren na edukaciju djece iz Splitsko-dalmatinske o rizicima na Internetu te na promicanje sigurnog „online ponašanja“.

Ovaj hvale vrijedan projekt je zapažen i na nacionalnoj razini jer je žiri za dodjelu Hrvatske velike nagrade sigurnosti prepoznao doprinos i nagradio sve sudionike koji su pridonijeli ostvarenju SafetyNeta .To nije samo edukativna aplikacija, već i interaktivni alat koji doprinosi širem razumijevanju digitalne sigurnosti, piše na unist.hr

Udruga mladih programera DUMP FESB Split safetynet bitka za sigurnost nagrada za sigurnost

Još vijesti