V.F. u Vijesti

Uskoro će se na WhatsAppu moći spremiti privremene poruke, ali ne bez znanja pošiljatelja

Ne žele da poruke dođu u krive ruke.

25. travnja 2023 13:24
Pošiljatelj će moći dati veto na odluku.

Pošiljatelj će moći dati veto na odluku. Foto: HeikoAL via Pixabay

Aplikacija WhatsApp je nedavno omogućila ljudima da postave svoje poruke da se automatski brišu nakon nekog vremena. Kažu da je cilj ove značajke omogućiti korisnicima da budu razgovorljiviji i da se ne moraju brinuti o stvarima koje kažu jer neće ostati spremljene zauvijek.

Ali to također znači da neke važne poruke mogu nestati prije nego što budu spremljene. Drugi korisnik može poslati važnu poveznicu ili informaciju, na primjer, koju primatelj želi duže zadržati.

Sada WhatsApp kaže da će ponuditi značajku za upravo tu svrhu, poznatu kao „Keep in Chat“, prenosi Independent. Kada se pošalje poruka koju osoba želi zadržati, može kliknuti na nju i odabrati opciju da zadrži poruku. To će zatim poslati obavijest pošiljatelju, dajući mu mogućnost stavljanja veta na odluku.

Pošiljatelj može odbiti spremanje

Ako pošiljatelj odbije spremanje, ta je odluka konačna i poruka će biti uklonjena sa svih uređaja kada istekne uobičajeno vrijeme. Time se želi omogućiti ljudima da imaju „posljednju riječ“ o tome što će se dogoditi s porukama koje su poslali, rekao je WhatsApp.

Ako se osoba slaže da se poruka može spremiti, dobit će malu ikonu oznake. Osim što ostaje unutar chata, poruka će biti dodana u mapu „Čuvane poruke“ u kojoj se sve spremljene poruke mogu vidjeti zajedno, raspoređene prema chatu iz kojeg dolaze.

Ne žele da poruke dođu u krive ruke

Značajka će se „uvesti globalno tijekom sljedećih nekoliko tjedana“, rekli su iz WhatsAppa.

WhatsAppova značajka nestajanja poruka omogućuje ljudima da odaberu hoće li poruke biti izbrisane nakon 24 sata, sedam dana ili 90 dana. Može se uključiti ili za sve razgovore ili samo za određene rasprave, a obje opcije mogu se odabrati u postavkama WhatsAppa.

To je jedna od niza značajki privatnosti i sigurnosti za koje WhatsApp kaže da imaju za cilj osigurati da poruke ne padnu u pogrešne ruke.

Izvor: Independent.co.uk

 

Još vijesti