Obnavlja se vozni i „plovni“ park na Geodetskome fakultetu

Tijekom višetjedne istrage, reporteri Telegrama utvrdili su da je Uprava Geodetskog fakulteta javnim novcem kupila dva automobila (Ford i Land Rover) koja se uglavnom ne koriste za potrebe Fakulteta. Kako tvrde njihovi izvori, luksuzne automobile voze dvojica profesora i koriste ih u privatne svrhe.

Prema posljednjim informacijama, osim luksuznih automobila, spomenuti Fakultet kupio je i jahtu koja je “nužna za istraživanja“. Riječ je o plovilu za višednevna obiteljska krstarenja s nekoliko ležaja, kuhinjom i platformom za kupanje. Dekan spomenutog fakulteta za Telegram govori da se jahta koristi za hidrografska istraživanja.

Jahta je kupljena novcem iz EU fondova, a riječ je o brodu Mirakul 30. Fakultet je 2021. godine kupio taj brod u sklopu Europskog projekta. Naknadno su izvršili preinake na brodu i dodali mobilnu opremu. Brod se oglašava kao jedan od najboljih u klasi plovila za višednevna obiteljska krstarenja, a dekan ga pretpostavljamo koristi u privatne svrhe.

Zanimljiva je činjenica da jahta nema opremu za hidrografska istraživanja. Slijedom toga, Fakultet je tijekom 2021. godine nabavio uslugu preinake broda, a riječ je o montažnoj opremi koja se s jahte može i skinuti, stoji na Telegram.hr.

 

Uprava Geodetskog fakulteta Luksuzni automobil Land Rover Jahta hidrografska istraživanja mobilna oprema privatne svrhe

Još vijesti