L.B. u Vijesti

Više od 1000 studenata stiže u Novi Marof, podržava ih i Rimac! Provjerite o čemu se radi

Događaj će okupiti 50 timova studenata iz cijelog svijeta, a mnogi od njih zahvaljujući iskustvu s natjecanja svoje karijere nastavljaju u automobilskoj industriji.

18. kolovoza 2022 15:10

Rimac Group Formula Alpe Adria 2022. Foto: Rimac Group FSAA, PR

Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Astin Martinu Foto: Rimac Group FSAA, PR

Rimac Group Formula Alpe Adria 2022. Foto: Rimac Group FSAA, PR

Sve je spremno za početak Rimac Group Formula Student Alpe Adria natjecanja koje se od 23. do 28. kolovoza održava na karting stazi ST-Rauš u Novom Marofu.

Riječ je o prvom službenom Formula Student događaju u Hrvatskoj na koji dolazi 50 timova studenata iz cijele Europe, kao i ekipe s Tajvana i iz Izraela.

Rimac Group Formula Alpe Adria 2022. Rimac Group Formula Alpe Adria 2022. Foto: Rimac Group FSAA, PR

Velik broj studenata upravo zahvaljujući iskustvu prikupljenom na natjecanju svoje karijere kasnije nastavlja u automobilskoj industriji, a projekt već nekoliko godina podržava i domaći "jednorog" Rimac Group.

Ove godine očekuju još veći interes

"Pozivamo sve da dođu i vide najbolje europske, ali i svjetske Formula Student timove i bolide. Uz timove, posebno zanimljiva će biti i izlaganja naših pokrovitelja, tehnološki najatraktivnijih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu. Za sve naše posjetitelje i timove, organizirali smo atraktivan program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a tu su i brojna iznenađenja naših sponzora", istaknuo je Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja.

Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja Tibor Kezelj, predsjednik udruge FSAA i predstavnik organizatora natjecanja Foto: Rimac Group FSAA, PR

Na prošlogodišnjem natjecanju okupilo se 2500 gledatelja, dok organizatori ove godine zahvaljujući bogatom programu i impresivnoj listi stručnjaka iz automobilske industrije očekuju još veći interes.

Pokazat će inženjersko znanje

Ambiciozni studenti će svoje inženjersko znanje pokazati u statičkim i dinamičnim disciplinama.

"Imao sam priliku upoznati organizatore Rimac Group Formula Student Alpe Adria natjecanja i moram istaknuti da je riječ o divnim mladim ljudima punima strasti i predanosti. Tijekom godina su napravili nevjerojatan posao i postali službeno Formula Student natjecanje. Za ovu godinu zbog toga imam ogromna očekivanja i dat ću sve od sebe da na najbolji način predstavim Bugatti Rimac u ocjenjivanju natjecatelja", dodao je Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Aston Martinu koji će ove godine biti glavni sudac za inženjerske timove.

Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Astin Martinu Marco Arnoletti, menadžer za pogonske sklopove u Astin Martinu Foto: Rimac Group FSAA, PR

Za posjetitelje će posebno atraktivne biti četiri dinamične discipline - ubrzanje, osmica, sprint utrka i utrka izdržljivosti, dok će se timovi natjecati i u statičnim disciplinama koje uključuju inženjerski dizajn, ekonomičnost izrade vozila i poslovni plan.

Zainteresirani mogu pronaći više informacija o projektu na službenoj Rimac Group Formula Student Alpe Adria web stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.