Ultra praktična torbica u koju ne stane ni zrnce soli.

Čini se kako su mikro torbice izašle iz mode. Ne osuđujemo te ako ju i dalje imaš, ali moraš priznati da uopće nije praktična. Koja je uopće svrha tako malene torbice? Zar ne bi trebali kupovati torbice u koje stane sve, a ne one koje stanu u sve? Jer ako imaš torbicu koja ti stane u džep, jednostavnije je samo natrpati sve stvari u džepove.

Ne želimo širiti mržnju prema malim torbicama, iako su one to vjerojatno zaslužile. Ovo je samo uvod u priču o torbici koja je toliko mala da se brinemo da ju njezin vlasnik nije izgubio na putu do kuće. Ova tvrtka je trend mikro torbica definitivno podigla na novu razinu. Naime, kreirali su torbicu koja je „manja od zrna soli“.

Ova mikroskopska torbica prodana je za 63.750 dolara na aukciji. Vjerojatno misliš da pretjerujemo, ali da bi osoba vidjela dizajn torbice, zaista joj je potreban mikroskop jer je torbica dimenzija 657 x 222 x 700 mikrometara, prenosi BBC.

Dizajnirali i tenisice sa svetom vodom u potplatima

„Dovoljno uska da prođe kroz ušicu igle, ovo je torbica tako mala da će vam trebati mikroskop da je vidite“, rekao je umjetnički kolektiv koji stoji iza torbe.

 

 

Umjetnički kolektiv MSCHF, sa sjedištem u Brooklynu, poznat je po dizajniranju kontroverznih proizvoda. Među njima su cipele koje sadrže ljudsku krv, tenisice sa svetom vodom u potplatima, kolonjska voda koja miriše na sprej za podmazivanje WD-40 i goleme crvene gumene čizme.

„Postoje velike torbe, normalne torbe i male torbe, ali ovo je posljednja riječ u minijaturizaciji torbi“, rekao je MSCHF u objavi o torbi.

Na torbi je istaknuta robna marka Louis Vuitton dizajnera luksuznih torbica, ali zapravo nema veze s tom markom. Izrađena je od fotopolimerne smole i to tehnologijom 3D printanja koja se često koristi za izradu sićušnih mehaničkih modela i struktura.

Dok je nastajala, neki od sićušnih uzoraka torbica koje je marka poslala na pregled bili su toliko mali da su se izgubili. Ali tvrtka je mislila i na to pa je u kupnju torbice uključila i mikroskop s digitalnim zaslonom.

Mikroskopi s digitalnim zaslonima mogu se kupiti od online trgovaca, a cijena im se kreće od 60 do nekoliko tisuća dolara.

Izvor: BBC.com

Još vijesti