M. P. u Vijesti

Vojno učilište nema zapovjednika, a visoki časnik prepisuje na provjerama znanja stranog jezika

Policija je ušla u učionice.

11. svibnja 2023 10:00
Slučaj je prijavljen Vojnoj policiji

Slučaj je prijavljen Vojnoj policiji Foto: Canva

 S obzirom na činjenicu da je Hrvatska članica NATO-a i EU-a, u hrvatskoj vojsci je obavezno znanje najmanje jednog stranog jezika. Godinama sudjeluje u međunarodnim mirovnim misijama i vojnim predstavništvima i surađuju sa stranim kolegama, a za sporazumijevanje je potrebna vještina.

Međutim, čini se kako se pojedinci ne pridržavaju tog pravila, a to se posebno odnosi na visokog časnika u Zapovjedništvu hrvatske kopnene vojske čiji je slučaj prijavljen Vojnoj policiji. U prijavi se problematizira njegov uzastopno loš rezultat na testiranju iz znanja engleskog jezika, a ta situacija se naknadno promijenila jer je na jednoj od posljednjih provjera čudom briljirao.

Sada je u cilju utvrditi je li ugrijao stolicu ili je pak imao malu pomoć iznutra. Reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Pezo Moskaljov, saznala je da su istražitelji razgovarali s djelatnicima Odjela za testiranje. Neslužbeno se doznaje da bi se istraga mogla proširiti na još neke osobe, a s Hrvatskog vojnog učilišta se nisu oglasili. Naime, od svađe predsjednika i ministra obrane, to učilište nema svog zapovjednika.

Navedena situacija baca ružnu sijenu na cijeli sustav, a u Ministarstvu obrane čekaju da vide što će utvrditi istraga Vojne policije, stoji na dnevnik.hr.

Još vijesti