V.F. u Vijesti

WhatsApp konačno uvodi opciju koju smo svi čekali

Ukorak s konkurencijom.

25. svibnja 2023 15:48
Bit će vidljivo da je poruka uređena.

Bit će vidljivo da je poruka uređena. Foto: LoboStudioHamburg via Pixabay

Ponekad pošaljemo poruku pa se pokajemo. Primjerice, kad nekome kažemo da mu je nova frizura poružnila cijelo lice umjesto da nije loša. Ili kad slučajno napišemo cvječe umjesto cvijeće. Ili kada se umiješa autocorrect pa se ošamarimo.

*Ispravak: osramotimo.

Odlična vijest je da je WhatsApp konačno najavio jednu novu značajku, a radi se o uređivanju poruka.

Mark Zuckerberg je u objavi na Facebooku istaknuo da korisnici sada mogu izmijeniti poruku unutar 15 minuta od slanja poruke, prenosi TechCrunch. Ako to želite učiniti, možete pritisnuti i držati poruku i dodirnuti opciju za uređivanje kako biste izmijenili poruku. Uređene poruke imat će oznaku „uređeno“ pored vremenske oznake za označavanje promjene. Međutim, aplikacija neće održavati povijest ispravaka. Ostali korisnici neće moći vidjeti prethodne verzije uređenih poruka.

Konkurenti već neko vrijeme nude opciju uređivanja poruka

„Uzbuđeni smo što ćete sada imati veću kontrolu nad svojim razgovorima, kao što je ispravljanje pravopisnih pogrešaka ili dodavanje više konteksta poruci. Za to, u roku od 15 minuta od slanja poruke, morate dodirnuti i zadržati tu poruku neko vrijeme, a zatim odabrati opciju Uredi iz izbornika,“ objavila je tvrtka u objavi na blogu.

Do sada su korisnici morali ili potpuno izbrisati poruku ili poslati ispravak u zasebnoj poruci. Prošle je godine aplikacija za chat povećala vremensko ograničenje za brisanje poruke sa 48 sati na 60 sati.

WhatsAppovi konkurenti poput Telegrama i Signala već dugo nude mogućnost uređivanja poruka. Uz iOS 16, Apple je također predstavio mogućnost uređivanja i poništavanja slanja poruka poslanih putem iMessage-a. Čak je i Twitter prošle godine uveo gumb za uređivanje za plaćene korisnike.

Izvor: TechCrunch

U novome serijalu StudiGO ne propustite iskustva sa studentskih razmjena!

Još vijesti