Fotografiranje

Aplikacija za dopisivanje WhatsApp napokon dobiva dugo iščekivanu opciju kojoj će se mnogi obradovati. Naime, dosadašnji problem sa slanjem fotografija preko WhatsAppa bila je kvaliteta koja se značajno izgubila nakon slanja i primitka slike.

No, situacija će se sada promijeniti jer se uvodi mogućnost slanja fotografija u HD rezoluciji, odnosno kvaliteti, tako da su niskokvalitetne fotografije sada prošlost.

WhatsApp tu je obavijest podijelio na svojem Instagram profilu sa svojim pratitelja, a ova nova opcija kroz nekoliko tjedana će biti dostupna u svim državama svijeta gdje se koristi ova popularna aplikacija za dopisivanje.

Kvaliteta fotografije bit će na odabir

Slanje fotografija u HD rezoluciji neće biti obavezno, već se korisnici moći odabrati žele li fotografiju poslati u standardnoj, odnosno običnoj kvaliteti, ili u HD, kvalitetnoj rezoluciji. Tako da neće svaka fotografija biti „teška“, zbog količine megabajta, već samo one odabrane za koje vam je bitno da se kvaliteta ne izgubi, kako piše The Verge.

Ovom novom značajkom, WhatsApp je ujedno najavio i još jednu koja će se uskoro ostvariti. Također je vezana uz HD rezoluciju, ali ne fotografija koja se već lagano uvode, već i videozapisa. Što znači da ćemo uskoro u višoj kvaliteti moći slati fotografije preko WhatsAppa, ali i videozapise čija povećana kvaliteta tijekom slanja je već najavljena.

whatsapp WhatsApp noviteti whatsapp slanje fotografija HD rezolucija fotografija kvalitetnije slanje fotografija

Još vijesti