V.K. u Vijesti

Dva šoka: Prvo im podigli cijenu skoro za duplo, na kraju ukinuli ljetni smještaj, sada nemaju kuda

Prvo su im podigli cijenu s 900 na 1500 kuna, a onda im javili da se ljetni smještaj ukida, čak i kada su bili spremni platiti!

24. lipnja 2022 14:54
Zadarski studenti na udaru

Zadarski studenti na udaru Foto: shutterstock by Malira

Studenti koji koriste usluge ljetnog smještaja u studentskim domovima većinom ostaju kako bi radili. Osim poskupljenja zagrebačkog ljetnog smještaja, na poskupljenje su upozoreni i zadarski studenti s još "paprenijom" cijenom. I dok se za zagrebački ljetni smještaj još uvijek ne zna koliko će koštati, zadarski je u potpunosti ukinut.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Akademska četvrt Cirkus zvan ljetni smještaj se nastavlja: Nakon objave poskupljenja – uklonili cijenu sa službenih stranica

Nedavno su se studenti Sveučilišta u Zadru pronašli u nezavidnoj situaciji nakon što su im javili da im ukidaju ljetni smještaj. Kako piše ezadar, prošli tjedan je bilo najavljeno kako će ljetni smještaj za kolovoz za studente u studentskom domu poskupjeti sa 900 na čak 1500 kuna.

vezano Problemi se svakim danom gomilaju. Akademska četvrt Ipak ništa od poskupljenja ljetnog smještaja: U samo nekoliko sati odluka opozvana

No, da to nije dovoljno, početkom ovog tjedna su im se javili s novom informacijom: ljetni smještaj je ukinut.

Studenti hitno traže novi smještaj Studenti hitno traže novi smještaj Foto: screenshot via Facebook@Sveučilište u Zadru (studenti)

„Već dvije godine živim u starom studentskom domu. Uvjeti nisu baš kvalitetni u usporedbi s ostalim domovima u RH, međutim cijena je okej. Imamo mrave, prozori propuštaju vjetar i tako...“, požalila se studentica za eZadar i dodala kako bi se dom trebao obnoviti.

U novom studentskom domu u Zadru je mjesec dana živio student koji je također iskazao svoje nezadovoljstvo.

vezano Zadarski dom i menza Akademska četvrt 'Paprene' cijene u drugom najskupljem domu u Hrvatskoj: Evo koliko košta dvokrevetna soba

Dojam? Katastrofa!

„U novom domu postoji izbor između dvokrevetnih i trokrevetnih soba, cijena dvokrevetne sobe je 825 kuna, a trokrevetne 675 kuna. Ja sam bio u trokrevetnoj i dojam je katastrofa. Gotovo nijedan obećan uvjet nije ispunjen: u domu ne radi klima, nema tople vode, namještaj je klimav, vrata od wc-a se ne mogu zatvoriti, curi voda i nitko to ne popravlja čak ni nakon brojnih žalbi“ navodi student i govori da ravnatelj doma gotovo nikad nije dostupan.

vezano Rušenje pozornice, Zadar Akademska četvrt Zadarski studenti TUGUJU – srušili im binu za druženje! Sveučilište tvrdi: 'Koristilo se za neprimjerene radnje'... Studenti uzvraćaju: 'To je mjesto najljepših uspomena'

vezano Zadarski dom i menza Akademska četvrt [FOTO] Donosimo fotografije najiščekivanijeg hrvatskog studentskog doma – izgleda odlično

Uz to, student naglašava da je velik i skup problem pranja odjeće. Kako navodi, cijena pranja je 25 kuna i studenti ne smiju koristiti vlastiti deterdžent i omekšivač. Osim toga, studenti ne smiju imati ni sušila za svoju odjeću, pa su prisiljeni koristiti sušilicu dostupnu u domu koja ih dodatno košta još 15 kuna. Student je trenutne cijene pranja usporedio s onima u starom domu, pa kaže kako tamo ova usluga košta svega 5 kuna.

Ljetni smještaj Ljetni smještaj Foto: screenshot via Facebook@Sveučilište u Zadru (studenti)

Ljetni smještaj ukinut

Kako dalje navode studenti, od svih obećanih stvari, još jednu krucijalnu nisu dobili. Naime, studentska menza koja je izgrađena u sklopu doma se nije otvorila, iako je sve bilo spremno za početak rada. Uz sve spomenute negativnosti, zadarski su se studenti susreli s još jednom: sada im je ukinut ljetni smještaj. U studentskoj se Facebook grupi pojavilo nekoliko objava o tome kako im je ljetni smještaj ukinut: početkom ovog tjedna.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Drama na Sveučilištu u Zadru: Zbog politike i afera 46 studenata ostaje na ulici?

„Podizanje cijene za smještaj u 8. mjesecu s prošlogodišnjih 900 kuna na novih 1500 kuna, za koju saznaš tek kad se ideš prijaviti za smještaj (cijena za stari dom, ne pričamo čak ni o luksuzu od novog doma)“, piše na početku svoje objave razočarana studentica i dodaje kako je zbog podizanja cijene pokušala i kontaktirati Studentski Zbor Sveučilišta u Zadru kako bi dobila pojašnjenje.

Studenti na udaru Studenti na udaru Foto: screenshot via Facebook@Sveučilište u Zadru (studenti)

vezano požar, Zadar Nakon predavanja Studentice u požaru ostale bez krova nad glavom – u zadarskom studentskom domu za njih NIJE BILO MJESTA… Danas će ipak imati gdje prenoćiti

„Nakon tog dolazi do novog poklona za studente, a to je da 21.6. dobiješ poziv i informiraju te da je ljetni smještaj u studentskom domu ukinut. Ovom prilikom pozdravljam kolege koji su već počeli raditi sezonu i računali na taj dom preko ljeta, a sada su, tijekom ispitnih rokova i poprilično kasno za tražnje stana, saznali da su izgubili smještaj za koji su se već prijavili, usprkos smiješnoj cijeni“, napisala je studentica. Uz nju, studenti u grupi pišu i kako traže stan jer „im je ljetni smještaj u studentskom domu“ ukinut, što će biti iznimno teško s obzirom na to da je sezona već naveliko krenula, a smještajni su kapaciteti rezervirani za turiste.

Izvor: ezadar.net.hr

Još vijesti