L.B. u Vijesti

Sada možete dobiti mjesto u domu, čak i ako ste na natječaju ostvarili samo jedan bod

S obzirom na situaciju na tržištu nekretnina, vjerujemo da će vijest o snižavanju bodne granice za domski smještaj u Zagrebu razveseliti mnoge.

23. studenog 2022 14:30
Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu.

Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu. Foto: V.F., MojFaks

Unatoč navali studenata na domove, koji nude opciju stanovanja po primamljivoj i pristupačnoj cijeni, nakon rezultata prvog kruga natječaja mnogi su ostali razočarani.

Naime, ove godine na natječaj se prijavilo desetak tisuća studenata od kojih čak dvije i pol tisuće kandidata nije ostvarilo pravo na domsku sobu.

Useljavanje do popunjavanja kapaciteta

No, ima još nade! Iz zagrebačkog SC-a javljaju da je bodna granica za useljenje spuštena na samo jedan bod, a sobe će se po ovom kriteriju popunjavati dokle god ima slobodnih kapaciteta.

„Studenti koji će zatražiti pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove u roku od pet radnih dana od dana dodijeljenog prava na smještaj u studentski dom. U protivnom smatrat će se da su odustali od smještaja u ak. god. 2022./2023. te će isto biti dodijeljeno drugome“, obavještavaju iz zagrebačkog Studentskog centra.

Studenti koji po ovom kriteriju „upadaju“ u dom, ispunjavaju obrazac nakon čega se moraju javiti osobno u poslovnicu za smještaj ili putem e-maila kako bi dobili raspored useljavanja, sukladan slobodnim kapacitetima u domovima.

Obavezan liječnički

Treba napomenuti i to da će useljenje u domove biti moguće samo onim studentima koji su obavili obavezni liječnički pregled.

„Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine“, pojašnjavaju iz SC-a.

vezano Sedmi paviljon studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu. Akademska četvrt Spavali ste u domu „samo par dana“, ali vas je račun šokirao? Doznajemo zašto ćete ipak platiti višu cijenu

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Akademska četvrt Posao ilegalne prodaje soba u domovima unosniji no ikad: Cijene i do 10 tisuća kuna

Još vijesti