L.B. u Vijesti

140 eura mjesečno za studente: Provjeri možeš li se prijaviti na natječaj za ovu stipendiju

Zaklada „Volim Križevce“ po treći put objavljuje natječaj za dodjelu studentskih stipendija.

7. studenog 2022 10:12
Studentska stipendija

Studentska stipendija Foto: Krakenimages.com via Shutterstock

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” proizašla je iz Građanske inicijative „Volim Križevce“ koja je početkom 2017. godine okupila građanke i građane Križevaca i okolice sa željom za zajedničkim pronalaskom rješenja za boljitak i razvoj grada.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” objavila je 3. javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. temeljem kojega će dodijeliti najviše dvadeset stipendija.

Dodijelit će se najviše pet stipendija za učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija slabijeg imovinskog stanja i po najviše pet stipendija za nadarene učenike srednjih škola i redovne studente preddiplomskog ili diplomskog studija.

140 eura mjesečno za studente

I ovogodišnje stipendije se dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci – učenička, i to srednjoškolska, iznosit će 70 eura mjesečno, a studentska 140 eura mjesečno.

Prijavu na natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade, od početno 7. studenog do zaključno 20. studenog 2022. godine u 23:59:59 sati.

Iz Zaklade napominju da se prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće razmatrati.

„Ponosna sam što već treću godinu zaredom provodimo natječaj za stipendiranje učenika srednje škole i studenata grada Križevaca što znači da se naš rad prepoznaje, a posebno od strane donatora koji nesebično podržavaju naša nastojanja da mladima olakšamo školovanje“, istaknula je predsjednica Zaklade Ivana Dubravec.

Pozvala je sve učenike srednjih škola i studente s prebivalištem u Križevcima da se prijave na njihov natječaj i postanu jedni od stipendista i ambasadora Zaklade „Volim Križevce”.

Prošle godine broj stipendija povećan na 20

Zaklada „Volim Križevce” stipendije je počela dodjeljivati još 2020./2021. kad ih je bilo ukupno devet – 5 učeničkih i 4 studentske, a lani je ukupan broj stipendija povećan na 20.

Iznos pojedinačne studentske stipendije iznosi 9.493,47 kuna, odnosno 1.260,00 eura, a isplaćuje se u jednakim mjesečnim ratama i odnosi se na razdoblje od devet mjeseci, računajući od listopada 2022. godine do zaključno lipnja 2023. godine.

Više informacija pronađite ovdje.

vezano Evo novih promjena oko najpopularnije državne stipendije Akademska četvrt Objavljen natječaj za 12.000 socio-ekonomskih stipendija – ove godine vrijede čak 200 eura mjesečno

vezano Stipendija koja vam svakog mjeseca nosi lijepu svotu na račun... Vijesti Objavljen natječaj za STEM stipendije: Provjerite što je ove godine novo, kako ne biste ostali bez nje

Još vijesti