V.F. u Vijesti

Zapadni dio Zagreba će još neko vrijeme biti bez tople vode: Studenti na rubu očaja

Danima bez tople vode.

15. svibnja 2023 16:44
Vode nema do daljnjeg.

Vode nema do daljnjeg. Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

U Zagrebu od petka nema tople vode. HEP Toplinarstvo je izvijestilo da je u zapadnom dijelu Zagreba privremeno obustavljena isporuka toplinske energije, i to u naseljima Trešnjevka, Voltino, Gajevo, Staglišće, Gredice, Jarun, Vrbani, Rudeš, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Naime, došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda gradskog vodovoda koji prolazi kroz područje Elektrane-toplane Zagreb, uslijed čega su poplavljena proizvodna postrojenja, koja su iz sigurnosnih razloga odmah isključena, rekli su u priopćenju.

Posebno su ljuti studenti koji žive u domovima i nažalost nemaju drugu alternativu. Tako u studentskom domu Stjepan Radić tople vode nema cijeli vikend, a u ponedjeljak popodne je tople vode nestalo i u studentskom domu Cvjetno naselje. Također, nema je ni u studentskom domu Dr. Ante Starčević.

Kuhinje u studentskim domovima su većinom polufunkcionalne pa će se studenti namučiti ako odluče sami ugrijati vodu dok su kuhala prema domskim pravilima zabranjena. Stanari domova su tako osuđeni na vlažne maramice i suhi šampon.

Kako piše Indeks.hr, građani zapadnog dijela Zagreba će biti bez tople vode do sredine tjedna.

Intervju koji ne želiš propustiti!

Još vijesti