P.S. u Vijesti

ZET objavio cijenu karata u eurima: Naveden je iznos najjeftinije karte i studentskog „pokaza“

Prema njihovom cjeniku, cijene se, barem za sada, neće mijenjati.

28. prosinca 2022 15:05
Cijene ZET karata u eurima.

Cijene ZET karata u eurima. Foto: Robert Petrovic/Shutterstock

Svega nekoliko dana dijeli nas od službenog prelaska na novu valutu. Hrvatska kuna otići će u zaborav, a na snagu stupa, svima nam poznat, euro. Podsjetimo, već smo nekoliko puta pisali o svim novostima vezanim uz prelazak na novu valutu.

Od nemogućnosti podizanja gotovine na bankomatima u periodu oko Nove godine, do toga da studenti u menzama neće moći plaćati novčanicama većim od 20 kuna ili 20 eura.

No, sada je napokon objavljen i cjenik ZET-a kada su u pitanju cijene karata javnog prijevoza na području Grada Zagreba i okolice.

Bit će potreban sitan novac za najjeftiniju kartu

Kako navode u cjeniku, cijena karata za sada će ostati ista. Što znači da ćemo najjeftiniju kartu, koja traje pola sata, platiti 53 centa, dok je njezina cijena do sada iznosila 4 kune.

Karta koja vrijedi sat vremena će koštati 93 centa, ona od 90 minuta će stajati 1 euro i 33 centi, karte u noćnom prometu ćemo plaćati 1 euro i 99 centi, a dnevna karta će prema ZET-ovom cjeniku iznositi 3 eura i 98 centi. Naveli su i cijene karata koje se kupuju kod vozača, s obzirom na to da su se te cijele i do sada razlikovale, pa ćemo prema tome najjeftiniju kartu kod vozača platiti 80 centi, a do sada je ona stajala 6 kuna.

Studentski „pokazi“ ostaju isti

Kada su u pitanju studentski pretplatni kuponi, odnosno „pokazi“, cijena će, također, ostati ista. Do sada su studenti početkom svakog mjeseca istu plaćali 100 kuna, a prelaskom na novu valutu ta cijena će iznositi 13 eura i 27 centi.

Na svojim službenim stranicama objavili su i preostale cijene svih pojedinačnih, mjesečnih, dnevnih i godišnjih pretplatnih karata, a cjenik možete provjeriti ovdje.

izvor: www.zet.hr

Još vijesti