V.F. u Vijesti

ZET trajno ukida jednu tramvajsku liniju

Čini se kako za njom nema potrebe.

15. studenog 2022 16:32
ZET tramvaj

ZET tramvaj Foto: Unsplash; Barbare Kacharava

Na jesen iduće godine, ZET će ukinuti jednu tramvajsku liniju. Radi se o liniji broj 15 Mihaljevac – Gračansko dolje, prenosi Tportal.

Ova linija prometuje na tzv. brdskoj trasi, a dugačka je 2711 metara i rekonstruirana prije pet godina. U promet je puštena daleke 1950. godine kada je njome vozila linija 21.

Umjesto nje, linija broj 14 će produžiti svoju trasu pa će tako sa Savskog mosta voziti sve do Gračanskog dolja, a ne do Mihaljevca kao do sada.

Linija 14 bi redovno trebala voziti preko Jadranskog mosta, ali je zbog radova prošlog ljeta preusmjerena. Kako će sada voziti do Gračanskog dolja, možemo zaključiti da će radovi na Jadranskom mostu biti u tijeku i u 2023. godini.

Linija 15 je u redovan promet uvedena još 1958. godine, a tada je vozila na relaciji Črnomerec – Jukićeva – Žitnjak. Po potrebi se koristila i na relaciji 15 Savski most – Trg Republike – Mirogoj. Od 1986. godine je linija 15 prebačena na sadašnju trasu.

vezano Nesvakidašnja ljubavna priča - u brusilici. Laganini [FOTO] FER-ovac izveo djevojku na spoj za pamćenje: Provozali se u tramvajskoj brusilici ZET-a

vezano Kako opravdati kašnjenje s prve stanice? Nakon predavanja Ljudi se masovno žale na ZET: Čak ni s prve stanice tramvaji ne kreću na vrijeme – nego ranije!?

vezano Komentatorima se nije svijdelo njegovo ponašanje Nakon predavanja Posvađao se s kontrolorom jer nije imao kartu pa prozvao ZET-ovce zbog 'nekulture': Ovakve reakcije sugrađana nije očekivao

Još vijesti