P.S. u Vijesti

ZET uveo tri izvanredne linije povodom Noći muzeja: Besplatno će voziti na ovim relacijama

Noć muzeja tradicionalno se održava godinama, a očekuje se veliki broj posjetitelja.

26. Siječnja 2023 13:39
Tramvaj ZET-a

Tramvaj ZET-a Foto: Blue Corner Studio via Shutterstock

Ljubitelji muzeja napokon su dočekali svoj dan – Noć muzeja! Održava se 27. siječnja diljem brojnih hrvatskih gradova, a i Zagreb će imati široku ponudu. Upravo zbog toga, ZET je odlučio uvesti čak tri izvanredne linije povodom ovog događaja, kako bi olakšao posjetiteljima, a ujedno i smanjio potencijalne gužve na redovnim trasama.

Dvije autobusne linije

Kako pišu na svojim službenim web stranicama, biti će uvedene dvije potpuno besplatne i izvanredne autobusne te jedna tramvajska linija. Tako će od 18 do 1 sat iza ponoći prometovati autobus od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti.

Autobusi će s Mažuranićevog trga prometovati svaki puni sat, počevši od 18, a isto će vrijediti i od Muzeja suvremene umjetnosti, samo što će s te lokacije prvi bus krenuti u 18 sati i 30 minuta. Druga izvanredna autobusna linija će također prometovati u istom vremenu, ali na relaciji od Muzeja Mimara pa sve do Gornjeg Grada i to svakih 10 do 15 minuta.

Turistički tramvaj i besplatna uspinjača

Posljednja izvanredna linija biti će tramvajska, a kako piše ZET, u pitanju je turistički tramvaj koji će voziti na kružnoj relaciji: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska i ponovo na Trg Republike Hrvatske.

Osim uvedenih izvanrednih linija, novost je i da će uspinjača raditi sve do 2 ujutro tog istog dana, a ona će također biti besplatna u navedenom periodu, dok će putnici uobičajene karte morati posjedovati na ostalim redovnim tramvajskim i autobusnim linijama.

izvor: www.zet.hr
 

Još vijesti