V.K. u Vijesti

Iz ZET-a javljaju važnu napomenu za studente: 'Izradite pokaze čim prije!'

Produljenje pokaza počinje uskoro, a sada je i pojednostavljeno - može se obaviti na kiosku!

18. kolovoza 2022 10:23
ZET objavio kada započinje s produženjem pokaza!

ZET objavio kada započinje s produženjem pokaza! Foto: MojFaks

S dolaskom kraja kolovoza, sve više studenata počinje razmišljati o ispunjavanju određenih uvjeta kako bi im početak nove akademske godine prošao što laganije.

Nakon što su studenti saznali jesu li "upali" u studentske domove ili ne, o čemu smo pisali, sada je vrijeme i za rješavanje javnog prijevoza – pokaza, odnosno pretplatnih karata za studente u Zagrebu.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Akademska četvrt Objavljena rang-lista studenata koji su dobili mjesto u zagrebačkim domovima: Jeste li među 10 tisuća mladih koji su se natjecali?

Produljenje je besplatno!

Zagrebački električni tramvaj započeo je s produljenjem postojećih, odnosno izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz za učenike i studente za novu akademsku godinu 2022./2023.

Kako stoji na njihovim službenim stranicama, studenti koji već imaju svoje pokaze ne trebaju izrađivati novi, ali trebaju produljiti svoj studentski status preko elektroničke baze ISAK.

vezano Kako najbolje preživjeti prvih nekoliko tjedana faksa? Evo savjeta! Vodič za brucoše Učite na njihovim greškama: stariji studenti otkrili najveće greške koje su radili kao brucoši

Produljenje pokaza je besplatno, a ne treba ni nova fotografija, već se samo prilikom dolaska na prodajno mjesto mogu ažurirati podaci na postojećoj kartici.

Na kioscima i prodajnim mjestima

Iz ZET-a naglašavaju da studenti već od 20. kolovoza mogu produljiti svoj pokaz na jednostavniji način - ili na prodajnim mjestima ZET-a ili na kisocima njihovih partnera, Tiska i iNovina.

"Ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva", javljaju.

vezano Bit će više mjesta ispod nadstrešnice! Laganini Studentica potpuno iskreno: 'Sram me što živim u studentskom domu'

Studenti prve godine, brucoši iz Velike Gorice i Zaprešića moraju ovjeriti zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju i u nadležnoj službi Grada.

"Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine", pišu detaljnije.

vezano Slika nije pronađena Laganini Zbog susreta s kontrolorom ZET-a završila u suzama : 'Bila sam studentica, u džepu samo 10 lipa'

"Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!", naglašavaju iz ZET-a.

Još vijesti