V.F. u Vijesti

„Igre gladi“ konačno gotove! Studenti u Koprivnici uskoro će moći „peglati“ iksice u menzi

Ipak neće biti potrebe za najavljenim prosvjedom.

8. prosinca 2022 10:22
Studentski obrok iz menze

Studentski obrok iz menze Foto: V.S., MojFaks

Treći je natječaj urodio plodom pa će tako koprivnička studentska menza konačno otvariti svoja vrata. Uslugu prehrane studenata preuzima restoran „Katarza” u vlasništvu Tihomira Kišičeka koji ima gotovo 30 godina iskustva u ugostiteljstvu, prenosi ePodravina.

„Javili smo se, jer se u ovom krugu natječaja dosta toga razjasnilo. Ministarstvo je diglo cijene za 20 posto, tu su najam za kunu i subvencionirane režije, više se toga ponudilo iako je to i dalje na granici isplativosti, ali nadam se da će funkcionirati“, rekao je Kišiček.

Studenti su postali očajni jer menza nije radila od početka akademske godine. Dosad su već bila raspisana dva natječaja na koje se nitko nije javio. Studenti su čak počeli najavljivati i prosvjed.

Gablec i večera u ponudi, kafić će još malo pričekati

Jelovnike u menzi definira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a studentima će se nuditi dvije do tri vrste obroka dnevno. Osim menze, bio je zatvoren i studentski kafić, a njegovo otvaranje će studenti još morati pričekati.

„Vidjet ćemo što ćemo s kafićem. Ima još otvorenih pitanja što moramo, što ne, teško je u kratkom roku sve staviti u pogon. Važno da za početak provedemo ono najosnovnije, neki raniji ručak, odnosno gablec od 9 ujutro i kasna večera oko 17-18 sati“, rekli su iz „Katarze”.

Ako sve bude teklo po planu, restoran bi svoja vrata trebao otvoriti nakon blagdana Sveta tri kralja, u siječnju iduće godine.

izvor: epodravina.hr

Još vijesti