P.S. u Vodič za brucoše

Budući studenti, pozor: Ovo su studentski servisi u koje se uskoro možete učlaniti

Pojedini studentski servisi budućim studentima već sada omogućuju rad preko studentskog ugovora

25. svibnja 2023 15:33
Zagrebački student-servis.

Zagrebački student-servis. Foto: M.D./MojFaks

Mnogi maturanti, koji nakon svojeg srednjoškolskog obrazovanja planiraju upisati fakultet, već kreću raditi ljeto prije početka prije njihove prve akademske godine.

No, podosta njih ne zna da već to ljeto mogu raditi preko studentskih servisa, iako im fakultet još uvijek nije službeno započeo. Zato mnogi tada i dalje rade preko učeničkih servisa i učeničkih ugovora koji prema zakonima imaju malo veća ograničena, kao i više pravila.

Studentski centar u Rijeci povodom toga nedavno je objavio informaciju o tome kada se službeno maturanti, i budući brucoši, mogu učlaniti u njihov studentski servis.

Učlanjenje već od 29. svibnja

Kako pišu na svojem službenom portalu, budući studenti u njihovom Student servisu mogu se službeno učlaniti već 29. svibnja ove godine. Međutim, ne mogu se prijaviti baš svi, postoji jedan uvjet kojim ostvarujete učlanjenje u studentski servis.

„Svi učenici završnih razreda četverogodišnjeg obrazovanja koji su prijavili državnu maturu imaju pravo rada posredstvom Student servisa“, napisali su.

Od ostalih bitnih informacija navode da se svi zainteresirani maturanti, i oni koji na to ostvaruju pravo, mogu učlaniti u zgradi njihova Student servisa koji se nalazi na riječkom Kampusu.

Za učlanjenje potrebno je donijeti svjedodžbu o završenom razredu ili potvrdu od škole, potvrdu prijave državnih matura, osobnu iskaznicu, žiro račun, fotografiju kao i ispunjeni upitnik koji je dostupan na njihovim web stranicama.

Pridružiti se možete i u Zagrebu

Nije riječki studentski servis jedini koji omogućava rad maturantima. Tako se i zagrebački maturanti mogu učlaniti u zagrebački Student servis. Iz Ureda ravnatelja zagrebačkog Studentskog centra su za MojFaks srdačno pozvali sve zainteresirane maturante koji žele odlično zaraditi.

„Maturanti mogu doći u bilo koji poslovnicu Student servisa SC-a Zagreb, naši djelatnici vrlo rado će učlaniti svakog budućeg studenta, odgovoriti na svako pitanje te ukoliko je potrebno, pomoći i pri pronalasku posla“, rekli su za MojFaks.

Uvjeti za učlanjenje su gotovo pa isti, osim toga što zagrebački studentski servis umjesto potvrde prijave državnih matura, zahtjeva ispis rezultata po prijavljenim studijskim programima u ljetnom roku.

Od ostalih promjena, u odnosu na riječki Student servis, zagrebački zahtjeva dvije manje fotografije za izradu iskaznice.

Naposljetku, iz Ureda ravnatelja zagrebačkog SC-a pozivaju maturante, buduće studente na javljanje ukoliko imaju bilo kakva pitanja i dodatne nejasnoće vezane uz učlanjenje.

U novome serijalu StudiGO ne propustite iskustva sa studentskih razmjena!


 

Još vijesti