P.S. u Vodič za brucoše

Djevojka pokazala kako za ispit pamti imena brojnih znanstvenika: Crta asocijacije na limun i granate

Ovaj primjer možda posluži kao inspiracija drugima za učenje!

2. veljače 2024 16:05
Nacrtane asocijacije za bolje pamćenje.

Nacrtane asocijacije za bolje pamćenje. Foto: TikTok - gaga14_4/Screenshot

Svi smo bili barem jednom u situaciji kada smo morali zapamtiti puno imena i prezimena poznatih autora, znanstvenika, povjesničara ili filozofa.

Najteže je kada ih ima puno odjednom, pa se u glavi često pomiješaju imena i prezimena onih koji uopće ne postoje. No, ova djevojka je pokazala svoj način na kojih ih pamti i to na konkretnim primjerima!

Naime, ona mora znanstvenike koji su postigli najznačajnija postignuća u epidemiologiji, znanosti koja proučava širenje bolesti među ljudima, kao i njihove simptome. Samo u tom dijelu gradiva mora zapamtiti 10 znanstvenika, a u TikTok videu je pokazala svoje igre asocijacija koje joj u tome pomažu.

 

@gaga14_4 Momenat profesorka, samo da nacrtam par stvari, pa mozemo da pocnemo sa odgovaranjem :) #studentskizivot #student ♬ original sound - Gaga

 

Tako je, primjerice, Johna Granta povezala s granatom. Nacrtala je granatu koja ju odmah podsjeća na tog znanstvenika, a osim njega, u istom crtežu nalazi se i asocijacija na Jamesa Linda koji je podsjeća na limun, s obzirom na to da je njegovo postignuće vezano uz citruse, kako govori u videu.

Spominje i svjetski poznatu obitelj Kardashian-Jenner zbog čijeg prezimena lako povezuje i ime poznatog znanstvenika te liječnika, Edwarda Jennera. S obzirom na maštovitost i kreativnost ove djevojke, nadamo se da će joj ove asocijacije pomoći, kao i nekome kome njezin primjer može poslužiti kao inspiracija za učenje.

Još vijesti