P.S. u Nakon predavanja

Lekcije o pranju i tuširanju: 5 dijelova tijela koje morate bolje i češće prati

Da bi ti higijena bila na samom vrhuncu, posebno obrati pažnju na ove savjete.

5. Siječnja 2023 15:08
Dijelovi tijela na koje se često zaboravlja prilikom pranja ili tuširanja.

Dijelovi tijela na koje se često zaboravlja prilikom pranja ili tuširanja. Foto: bruce mars via Unsplash/Unsplash

Nekima je nevjerojatno da se često mora naglašavati koji dijelovi tijela se moraju bolje oprati. No, bez obzira na tu nevjerojatnost, bolje je naglasiti na vrijeme nego ispaštati kasnije.

Na pojedine dijelove tijela se „zaboravi“ tijekom pranja, a mogu sadržavati ili brdo bakterija ili jednostavno smrdjeti. Zato provjeri koji dijelovi tijela se najčešće zaboravljaju tijekom pranja i počni obraćati više pažnje na njih tijekom svakog od idućih tuširanja.

Pupak

Ne postoji samo jedan slučaj ljudi koji zaborave oprati svoj pupak. U pupku se mogu naći odvratne bakterije na koje se samo druge nakupljaju jer se pupak ne ispire. Zato, kod sljedećeg pranja, znaš što trebaš napraviti.

Iza ušiju

Mnogi ne peru područje iza uha, kao niti samo uho, jer se podrazumijeva da je to oprano ako se pere i kosa.

No, upravo to na tom području nalaze se žlijezde znojnice zbog čega se često usmrdi, ako prstima ne „izribamo“ to područje.

Ispod noktiju

Za nokte se, također, podrazumijeva da su čisti zbog svakodnevnog pranja ruku. No, ne želite vidjeti video bakterija koje se nalaze ispod noktiju i to pod mikroskopskim povećalom.

Ako vas zanima, internet ih je prepun, a nakon viđenog, nokte ćete ribati četkicom samo da uklonite svu prljavštinu.

Noge

Noge se ne peru na način da se tijekom tuširanja šampon i njegova pjena „spuštaju“ niz bedro pa sve do stopala.

@drjencaudle You’re Not Washing These Enough! 🤢 #bath #bathe #shower #wash #loofah #bodywash #loofahsponge #loofahtiktok #washtiktok #tiktoktaughtme #fyp #fypシ ♬ original sound - DrJenCaudle

Noge se moraju izribati, baš kao i ostatak tijela kojem se pridonosi više pažnje. Perite noge!

Nožni prsti

Nožni prsti su, također, posebna „vrsta“ tijela koja se ne pere onako kako bi trebala. Smrde ti noge i kriviš tenisice ili čarape?

Pogrešan odgovor, krivo je pranje jer i nakon običnog „polijevanja“ vodom, nožni prsti nisu čisti, smrad ostaje i prenosi se na čarapu te na tenisicu. Za svoju, ali i dobrobit ostalih ukućana, dobro isperi nožne prstiće.

Još vijesti