Vodič za brucoše

'Dan i noć' za pamćenje: Na jednodnevni festival PMF-a dolazi 12 tisuća posjetitelja

MojFaks | Događanja, 03.04.2017.'Dan i noć' za pamćenje: Na jednodnevni festival PMF-a dolazi 12 tisuća posjetitelja

Ljubitelji prirodoslovlja i matematike uživat će na manifestaciji znanosti naziva Dan i noć na PMF-u, čiji je cilj svim posjetiteljima približiti ljepotu znanosti koja je važna za razvoj društva.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 7. travnja organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u. Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima PMF-a te svim zainteresiranim posjetiteljima.


Izvor: Facebook@PMF - Fizički odsjek

U sklopu Dana i noći na PMF-u održat će se sedam manifestacija: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike. Manifestacija će se održavati od 10 do 23 sata u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet. Tijekom više od sto popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka, posjetiteljima svih uzrasta bit će predstavljena ljepota i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihova presudna važnost za razvoj društva.

...KAKO JE STUDIRATI NA: Predstavljamo Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu...


Programe će pratiti više od tisuću studenata, profesora i drugih djelatnika PMF-a, predviđa se i 12 tisuća posjetitelja. Kako biste dobili preporuku iz prve ruke zašto otići na ovaj festival, pitali smo poznatog PMF-ovca, sada meteorologa na RTL-u, Nikolu Vikića-Topića što studenti ondje mogu vidjeti.


Izvor: vijesti.hr

"Manifestacija Dan i noć na PMF-u dugogodišnja je tradicija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta na kojoj se osim novih i zanimljivih znanja može steći uvid u to čime se koja grana znanosti bavi i što se zapravo uči na pojedinim odsjecima PMF-a. Sve to predstavljeno je na vrlo zabavan i zanimljiv način koji je namijenjen svim uzrastima, a glavnu ulogu u predstavljanju svoje struke imaju studenti. Tako se djeci i mladima na jednostavan način približava znanost i pokazuje da ona nije toliki bauk", otkriva mladi meteorolog.

Svečano otvorenje je u 11 sati u zgradi Matematičkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Bijenička 30.

Više o događaju saznajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Wikipedia


PMFDan i noćfestival znanostiznanost


Prati nas na Instagramu!