Vodič za brucoše

Naučite programirati: Softveraši drže besplatne radionice za zagrebačke studente

MojFaks | Događanja, 22.02.2017.Naučite programirati: Softveraši drže besplatne radionice za zagrebačke studente

Mlada softverska tvrtka Axilis već drugu godinu zaredom održava besplatne radionice programiranja za zagrebačke studente kako bi bili bolje pripremljeni za tržište rada.

Hrvatske tehnološke kompanije svake godine uđu u društvo 50 najbrže rastućih kompanije Srednje Europe, a prema izboru Deloittea, tu se našla i softverska tvrtka Axilis. Tvrtka je osnovana 2011. godine, kako piše portal index, danas imaju urede u Zagrebu i New Yorku, a osim razvoja softvera, Axilis već drugu godinu zaredom održava besplatne radionice na kojima studenti mogu naučiti programirati kako bi se pripremili za tržište rada.

"Ideja je bila kroz radionice probuditi i inženjersku intuiciju u polaznicima, približiti im realne probleme i scenarije što smo, nadam se, i uspjeli - što kroz zadatke na radionicama, što kroz završni projekt. I naravno, osim upotpunjavanja teorijskih znanja studentima, nadamo se da će sve ovo potaknuti trend edukacija koji će na kraju biti od pomoći svim firmama koje se bave razvojem softvera. Prošle godine dobili smo više od 200 prijava što nas je ugodno iznenadilo i pokazalo da interes za dodatnom edukacijom i usavršavanjem itekako postoji, a mi smo više nego sretni što možemo podijeliti svoje iskustvo s drugima", rekao je Bruno Kovačić, osnivač Axilisa.


Izvor: jsschool.axilis.com

Prijaviti se mogu svi neovisno o stupnju obrazovanja ili prethodnom iskustvu, iako je osnovno znanje u programiranju više nego dobrodošlo. Na radionicama će se programirati web aplikacije; backend i frontend, a grupe će brojem biti prilagođene načinu rada. Posljednju subotu u nizu, polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa kako bi zajednički mogli pokazati stečeno znanje i savladane vještine, prepričao je Kovačić za index.

Zainteresirani zagrebački studenti mogu se prijaviti na radionice putem ovog linka.

Ivana Petrić
izvor: index
foto: Facebook@Axilis


besplatne radioniceprogramiranjeAxilis


Prati nas na Instagramu!