Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Otvoren seminar o energetskoj učinkovitosti u Zagrebu

MojFaks | Događanja, 07.06.2011.Otvoren seminar o energetskoj učinkovitosti u Zagrebu

6. lipnja u svečanoj auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu otvoren je međunarodni stručni seminar "Watt can you do for the future? beSUSTAINABLE!", dvanaesti po redu seminar u organizaciji BEST-a Zagreb.

Otvorenju je nazočilo 30 studenata iz 14 europskih zemalja, članovi udruge BEST Zagreb te uvaženi gosti. Seminar je otvorio prof. dr. sc. Petrinović, s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Prilikom otvaranja prof. dr. sc. Baletić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu održao je prezentaciju o budućem sveučilišnom kampusu na Borongaju.

Prva dva dana seminara sudionici i njihovi hrvatski domaćini proveli su na izletu u Istri. Izlet je obuhvaćao obilazak Poreča, Vodnjana i Pule. Sudionici su se susreli s brojnim povijesnim znamenitostima Istre od kojih valja izdvojiti posjete Eufrazijevoj bazilici u Poreču i neizostavnoj pulskoj Areni. Pritom su imali priliku uživati u tradicionalnim istarskim delicijama: maneštri, istarskim fužima i fritulama. Tijekom slijedećih deset dana i ukupno 30 radnih sati sudionici seminara će učiti, raspravljati i podijeliti svoja iskustva o različitim aspektima energetske učinkovitosti, održivog razvoja i obnovljivih izvora energije.

BEST Zagreb je  studentska udruga koja djeluje u sklopu međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST). BEST obuhvaća 90 europskih sveučilišta u više od 30 europskih zemalja, a sami seminari održavaju se po cijeloj Europi tijekom cijele godine te pružaju mladima priliku za usavršavanje već postojećih vještina, dobivanje novih spoznaja i sklapanje novih prijateljstava.

Upravo zbog toga što BEST Zagreb godišnje organizira ovakav stručni seminar, svi studenti zagrebačkog sveučilišta imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja u takvim seminarima. Od 1999. godine BEST Zagreb je omogućio da na ovaj način novo iskustvo stekne više od 700 hrvatskih studenata.


seminarradionicaBESTstudentitehnološko-tehnički fakultetrazmjena studenata