Vodič za brucoše

Pronađi svoj poslovni par: Počinju prijave za Career Speed Dating

MojFaks | Događanja, 22.09.2017.Pronađi svoj poslovni par: Počinju prijave za Career Speed Dating

Počinju prijave poduzeća za drugi Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga koji je nastao suradnjom Centra karijera FER-a i eSTUDENTa.

Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 14. prosinca 2017. godine. Prijave zainteresiranih poduzeća traju do 6. listopada 2017. godine na službenoj stranici događanja.Career Speed Dating je namijenjen studentima tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta te veleučilišta. Svaki student će imati 8 minuta da se u najboljem svjetlu predstavi poduzeću i da zajedno otkriju ima li kemije među njima. Osim toga, na događaju će dobiti informacije o mogućnostima zaposlenja i o razvoju buduće karijere, ali i ono najvažnije - upoznat će buduće kolege iz industrije.
Ovaj događaj idealna je prilika za tehnološka i ostala poduzeća koja trebaju visokoobrazovane kadrove. Poduzećima se nudi prilika da se približe studentima i da kroz intervju bolje upoznaju one koji su zainteresirani da karijeru započnu baš kod njih. Takav pristup važan je ako žele razviti prepoznatljivost svojeg poduzeća kod studenata te da predstave programe stručnih praksi i studentskih poslova.

Nakon svakog intervjua studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali."Career Speed Dating je zanimljiv i zabavan događaj. Poslodavcima je često teško prepoznati i stupiti u kontakt s talentiranim mladim ljudima koji su još uvijek na fakultetu. Za studente ovo može biti jedan od bezbolnijih i opuštenijih načina da iz prve ruke iskuse što ih čeka u vrlo bliskoj budućnosti. Također, pruža im se odličan uvid u radno okruženje u kojem bi se jednom i sami mogli naći. Sve u svemu, prekrasan događaj i nadamo se da će uskoro biti bis!", složni su bili predstavnici Undabota nakon prošlogodišnjeg događanja.

Uz njih, sudjelovala su brojna druga hrvatska i inozemna poduzeća među kojima su AT&S, Ericsson Nikola Tesla, FIVE, GlobalLogic, Infobip, IOActive, Poslovna inteligencija i Repsly.

Više informacija možete saznati na službenoj web i Facebook stranici Career Speed Datinga.

***

Centar karijera FER-a je središnje mjesto za pružanje pomoći studentima tijekom i u periodu do dvije godine nakon završetka studija, vezanu uz informiranje, savjetovanje, dodatne oblike edukacije, podršku učinkovitom studiranju, umrežavanje studenata i poslodavaca, karijerno savjetovanje i druge oblike pomoći vezane uz razvoj karijere i osobnih vještina studenata.

eSTUDENT je neprofitna studentska udruga osnovana 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.

PR tekst


FERcentar karijera FER-aCareer Speed Datingposlodavcizapošljavanjepoduzetnici


Prati nas na Instagramu!