Vodič za brucoše

Rasprava o poreznoj reformi: Ministar financija održat će predavanje u Rektoratu

MojFaks | Događanja, 12.01.2017.Rasprava o poreznoj reformi: Ministar financija održat će predavanje u Rektoratu

Prošli tjedan ministar financija Zdravko Marić bio je u žarištu studentskih rasprava zbog izmjena u Pravilniku o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti godišnje uprihoduju.

Kako bi građanima lakše približio ciljeve porezne reforme, Marić će održati panel-raspravu na Rektoratu zagrebačkog Sveučilišta i to u ponedjeljak 16. siječnja s početkom u 17 sati.

Ovo predavanje zove se "Porezna reforma i utjecaj na proračunske prihode jedinica lokalne i regionalne samouprave", a u raspravi će sudjelovati različiti gradonačelnici poput gradonačelnika Novalje i Zaprešića.

Iz ovog najavljenog događaja vidimo da je ministar financija otvoren za raspravu o određenim potezima koju su napravljeni preko porezne reforme, ali postavlja se pitanje, zašto nije održao panel-raspravu kada je riječ o novim izmjenama u Pravilniku o porezu na dohodak koje se odnose na prihode studenata koji rade preko SC-a?Izvor: YouTube/Nedjeljom u 2

Premda su se predstavnici Ministarstva financija prošli tjedan sastali s predstavnicima studenata kako bi utvrdili čime su sve to studenti nezadovoljni kada je riječ o oporezivanju njihovih i ovako malih isplata, nigdje nije potpuno objašnjeno zašto se ta neugodna promjena dogodila i je li to mjera koja bi trebala Hrvatsku izvesti na put gospodarskog oporavka jer mnogim studentima čini se da je to bila i namjera – preko studentskog džepa do većeg iznosa u državnoj blagajni.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Vlada Republike Hrvatske


Zdravko Marićministar financijaraspravapredavanje

Prati nas na Instagramu!