Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Riječki studenti u humanitarnoj akciji: Prodali božićne kuglice kako bi pomogli djeci i psima iz azila

MojFaks | Događanja, 03.12.2018. Riječki studenti u humanitarnoj akciji: Prodali božićne kuglice kako bi pomogli djeci i psima iz azila

Kao i svake godine, tako i ove, riječki studenti pokazali su svoje veliko srce prodajom božićnih ukrasa u humanitarne svrhe u akciji 'Kuglice dobrih želja'. Ovoga puta, novac od prodaje namijenjen je za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azilu za pse 'Društvo za zaštitu životinja Rijeka'. Građani su kuglicu mogli kupiti po cijeni od 20 kuna.

Na riječkom Korzu, na malom štandu kraj Gradske uprave održana je dvodnevna humanitarna akcija prodaje božićnih kuglica naziva "Kuglice dobrih želja". Riječani su kuglicu mogli kupiti za 20 kuna te su u nju mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Ovogodišnja humanitarna akcija ima dvije namjene, a sredstva će se prikupljati za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka" .Pored bora bio je kamion javne vatrogasne postrojbe s košarom kako bi se građanima koji to žele omogućilo da objese kuglicu na više grane bora, piše na rijeka.hr.

Građani su rado kupovali kuglice i stavljali ih na bor... izvor: Facebook@UsbRi

Sve generacije rado su sudjelovale u ovoj humanitarnoj akciji riječkih studenata... izvor: rijeka.hr

Inicijatori akcije Kuglice dobrih želja jesu Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci i brojni studenti volonteri s različitih fakulteta u suradnji s Gradom Rijeka. Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević.

Bravo za studente iz Rijeke!

Ivana Petrić
izvor: rijeka.hr
foto: Unspalsh


Kuglice dobrih željakugliceriječki studentiRijekahumanitarna akcija