Vodič za brucoše

Studentski projekt 'Poduzetništvo inovacija' na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

MojFaks | Događanja, 16.03.2016.Studentski projekt  'Poduzetništvo inovacija' na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Čast nam je predstaviti „ Poduzetništvo inovacija“, projekt udruge Hrvatska Studentska Asocijacija, koji će se održati na Ekonomskom fakultetu 17. i 18. ožujka 2016.

Projekt je zamišljen kao dvodnevna manifestacija, a oba dana održavat će se u dvorani sedam, u jutarnjem terminu, s početkom u 10 i predviđenim trajanje do 14 sati.

Osmišljen kao inačica prošlogodišnjeg projekta 'Turizam inovacija', dobitnika Dekanove nagrade za 2015. godinu, projekt 'Poduzetništvo inovacija' obuhvatit će niz stručnih i interaktivnih predavanja tijekom kojih će se sudionicima pokazati što je sve potrebno da bi uspješno pokrenuli vlastiti posao u Hrvatskoj.
Jedan od ciljeva projekta je prikazati kako od same pojave ideje preći put do uspješnog razvitka
proizvoda.


Prvi dan obuhvatit će predavanja koja će studentima pojasniti ulogu pojedinih državnih agencija i različitih potpornih institucija u razvoju njihovih inovativnih proizvoda. Uz predstavnicu Hrvatske gospodarske komore te Razvojnu agenciju Zagreb, predavanje će održati Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAGBICRO-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Također, tijekom prvog dana, održat će se panel uspješnih i renominiranih poduzetnika poput Davorina Štetnera, predsjednika CRANE-a, Vanje Sertića, vlasnika tvrtke KupiMe te Gorana Blagusa, poslovnog trenera, koji će svoja poslovna iskustva i mišljenje podijeliti sa studentima.Drugi od ciljeva projekta je informirati studente o važnosti poduzetništva kao razvojne grane u Hrvatskoj te ih potaknuti na promišljanje, dobru ideju i mogućnost stvaranja vlastitog proizvoda. Kako bi vlastitim primjerom motivirali ostale, drugog dana projekta održat će se panel studenata poduzetnika među kojima su osnivači brenda Tooloomeeshka, kreatorice Sweet Angel branda, Marija Maretić i inovatori projekta STEMI, robota pauka.

Zadnji panel projekta, s temom 'Poduzetnici bez granica', uključivat će poznate poduzetnike sa zavidnim rezultatima ostvarenim u cijelom svijetu, a među njima su Lana Biondić, poznata poduzetnica i kreatorica S. Fresh i S. Dress brandova, Eli Novaković, uspješna poduzetnica s istaknutim proizvodom Acro planer, Tomislav Grubišić, osnivač Degordiana, ugledne agencije za digitalni marketing te osnivačica branda 'Torte i to', Martina Bračić.

Između panela drugog dana, održat će se dinamično predavanje Andreya Shtylenka, uspješnog mladog poduzetnika i motivacijskog govornika te Tonija Miluna, osnivatelja 'Portala znanja'.

Završetak ovog studentskog projekta obilježit će proglašenje pobjednika natjecanja, koje će se provoditi u sklopu projekta. Troje studenata s najboljom prezentacijom poslovne ideje, osvojit će nagrade sponzora udruge Hrvatska Studentska Asocijacija.

Svečano otvorenje projekta 'Poduzetništvo inovacija', održat će se 17. ožujka 2016., s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakuletu u Zagrebu. Otvorenju će prisustvovati ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, dekanat te profesori Ekonomskog fakulteta s kolegija Poduzetništva.

Više doznajte na web stranici udruge Hrvatska studentska asocijacija i Facebooku.


Poduzetništvo inovacijaHrvatska Studentska AsocijacijaEkonomski fakultet u Zagrebu

Prati nas na Instagramu!